16/3/17

Η Πεντάμορφη και το Τέρας – Beauty and the Beast

Βασισμένη στα κινούμενα σχέδια του Ντίσνεϊ του 1991, η ταινία του Μπιλ Κόντον είναι μια πανδαισία σκηνικών, ψηφιακών εφέ, αλλά και ερμηνειών από μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών. Ακόμα και ο Ίαν Μακ Κέλεν με τον Κέβιν Κλάιν έχουν επιστρατευθεί για να προσθέσουν το δικό τους βάρος σ’ αυτή την πλούσια παραγωγή, που σέβεται και τηρεί όλους τους κανόνες του γνωστού παραμυθιού.
Η ιστορία με την Μπελ που αιχμαλωτίζεται για τιμωρία, επειδή ο πατέρας της έκλεψε ένα τριαντάφυλλο για χάρη της από τον κήπο του Τέρατος, που την ερωτεύεται και σπάζει τα μάγια που τον είχαν δεμένο, είναι γνωστή. Όπως αξέχαστα και αρκούντως συγκινητικά είναι η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας του 1991, που καθιέρωσαν τον κινηματογραφικό μύθο. 



Από εκεί και πέρα: οι ρόλοι που έχουν δοθεί στους σωστούς ηθοποιούς οι οποίοι αξιοποιούν τέλεια τους χάρτινους χαρακτήρες που είχε πλάσει ο Ντίσνεϊ, παράλληλα με τα ψηφιακά εφέ που δίνουν άλλη «ζωντάνια» στα στοιχειωμένα αντικείμενα του σκοτεινού και ανήλιαγου πύργου του Τέρατος, συμβάλλουν σ’ αυτή την άρτια και ευχάριστη υπερπαραγωγή, μέχρι το happy end.(Κριτική μου στο myfilm.gr) 
INFO
Προβάλλεται από 16/3/17
Είδος: Μιούζικαλ / Φαντασίας / Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
Παίζουν ή ακούγονται: Έμα Γουότσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Έμα Τόμπσον, Νταν Στίβενς, Ίαν Μακέλεν, Τζος Γκαντ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κέβιν Κλάιν, Γκούγκου Μπάθα-Ρο
Σύνοψη: Η Μπελ είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.
Διανομή: Feelgood