23/2/17

Κωδικός 999 – Triple 9

Στο παρακμιακό περιβάλλον της Ατλάντα, όπου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους «καλούς» από τους «κακούς» πολίτες, η διαφθορά είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και η διάκριση των «καλών» από τους «κακούς» αστυνομικούς γίνεται δύσκολη.
Αυτή η σκοτεινή εικόνα (με υπέροχη φωτογραφία) βγαίνει από την περιπέτεια του Τζον Χίλκοτ, ο οποίος έχοντας το ατού ενός εξαιρετικού καστ μας δίνει δυο ώρες συνεχούς δράσης και ίντριγκας μεταξύ των υποτιθέμενων οργάνων της τάξης, που μόνον «τάξη» δεν υπόσχονται. Τα ναρκωτικά και τα όπλα διακινούνται με την ευκολία του χάμπουργκερ και της κόκα-κόλας στα φαστφουντάδικα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να ερευνήσουν τη ζωή και τη δραστηριότητα των συναδέλφων τους που παρανομούν, δημιουργώντας μεγαλύτερο χάος σε ένα κόσμο που βασιλεύει η δυσπιστία και η καχυποψία.
Ο Γούντι Χάρλεσον και ο (υποψήφιος για Όσκαρ στην «Πόλη δίπλα στη θάλασσα) Κέισι Άφλεκ είναι απολαυστικοί ως πατέρας και γιος που δρουν ανεξάρτητα αλλά έχουν τον ίδιο στόχο, ενώ η Κέιτ Γουίνσλετ με προφορά που «θυμίζει» ρωσίδα, βρίσκεται στην απέναντι πλευρά και κινεί τα νήματα «δικών της» αστυνομικών (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/2/17
Είδος: Αστυνομική / Δράσης
Σκηνοθεσία: Τζον Χίλκοτ  
Παίζουν: Κέισι Άφλεκ, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Γούντι Χάρελσον, Κέιτ Γουίνσλετ, Νόρμαν Ρίντους, Τερέζα Πάλμερ, Άντονι Μακί, Άαρον Πολ, Γκαλ Γκαντότ, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ  
Σύνοψη: Μία ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς εκβιάζεται από την Ρωσική μαφία και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 (τραυματισμός / θάνατος αστυνομικού) και να την «στήσουν» σε ένα νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντέντεκτιβ πατέρα του θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα.
Διανομή: Spentzos Film