1/12/16

Underworld: Η αιματοχυσία – Underworld: Blood wars

Είδος: Δράσης / Τρόμου
Σκηνοθεσία: Άνα Φέρστερ
Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς, Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις, Μπράντλι Τζέιμς, Τρεντ Γκάρετ, Αλίσια Βέιλι Μπέιλι, Ντέζι Χεντ
Προβάλλεται από 1/12/16
Σύνοψη: Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει - στο τέλος του Underworld: H Αναγέννηση. Η Selene έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius, ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του.  Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David και ο πατέρας του Thomas. Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Ε, λοιπόν έχω την εντύπωση ότι είδα ένα remake της πρώτης ταινίας της σειράς «Κάτω κόσμου» ή Underworld, με κάποια διαφορά στο σενάριο. Η αισθητική της ταινίας, είναι ίδια με την πρώτη που είχαμε δει, αν θυμάμαι γύρω στο 2002 (πώς περνάν τα χρόνια;).
Όλο το σκηνικό, τα κοστούμια και γενικά όλη η σχεδίαση θυμίζουν το πρώτο Underworld. Ένας νέος, φανταστικός κόσμος και πολύ σκοτεινός, κατάμαυρος. Τότε. Το 2002. Σήμερα εν έτει 2016, όλα αυτά φαίνονται πολύ αναμασημένα. Να το γράψω πιο απλά, τα έχουμε ξαναδεί.
Ακόμα και τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν πάλι στην Ανατολική Ευρώπη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο πρώτο Underworld (αυτά να τα βλέπουμε εμείς εδώ στο Ελλάντα, που δυσκολεύουμε τις καταστάσεις και μας αποφεύγουν όλοι οι παραγωγοί). 
Το καινούργιο σ’ αυτή την πέμπτη ταινία της σειράς, είναι η παρουσία ενός νέου βασιλείου βρικολάκων, που έχει την έδρα του στη μακρινή Σκανδιναβία. Κατά τα άλλα: Μπόλικη δράση, οι ίδιες μάχες, οι ίδιοι αγώνες τα ίδια εφέ και φυσικά η όμορφη Κέιτ Μπέκινσεϊλ.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)