7/12/16

Office Christmas Party

Όταν το Χόλιγουντ θέλει να φτιάξει ταινία για τα Χριστούγεννα δεν έχει πρόβλημα. Διάκοσμο, φωτάκια και χιόνι θα βρει έτοιμα στη Νέα Υόρκη. Το γλεντάνε οι άνθρωποι. Όσο για χαρακτήρες; Αφθονούν και αυτοί. Από ανθρώπους που συμπεριφέρονται όπως ο Εμπενέζερ Σκρουτζ στην κλασική Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς διασκευασμένη σε Πάρτι Φαντασμάτων (Scrooged) το 1988 με τον Μπιλ Μάρεϊ, μέχρι τον απαίσιο Αη Βασίλη του Μπίλι Μπομπ Θόρντον στο Ο Αη Βασίλης είναι Λέρα (Bad Santa) του 2003 που έχει και συνέχεια το 2016. Η ιδέα είναι το παν σε μια ταινία.
Στη συγκεκριμένη, η ιδέα είναι ένα πάρτι σκοπιμότητας που θα κρίνει το μέλλον μιας εταιρείας. Υπάρχει ο «καλός» χαρακτήρας που θέλει να τη σώσει από τη χρεοκοπία και μια «κακιά» που θέλει να την κλείσει.
Κακιά, η Τζένιφερ Άνιστον, που  της πάει το γρουσούζικο. Καλός ο Τζέισον Μπέιτμαν που κάνει ό,τι μπορεί. Το άλλο θέμα είναι κατά πόσο ο θεατής αντέχει το αμερικανικό χιούμορ και ειδικά όταν «ξεφεύγει» του μέτρου, που κι αυτό είναι σχετικό, εδώ που τα λέμε.
Όπως και να έχει όμως, η ατμόσφαιρα είναι Χριστουγεννιάτικη και το πάρτι στην εταιρεία ξέφρενο, αποδοτικό και…. όχι παιδικό (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τζος Γκόρντον, Γουίλ Σπεκ
Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Κέιτ Μακίνον, Ολίβια Μουν, Τ. Τζ. Μίλερ, Τζέιμι Τσανγκ, Κόρτνει Μπ. Βανς, Τζίλιαν Μπελ, Βανέσα Μπάγερ
Προβάλλεται από 8/12/16
Σύνοψη: Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής 
(Διανομή: Odeon)