27/10/16

Doctor Strange

Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον
Παίζουν: Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άντκινς, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Μάικλ Στούλμπαργκ
Προβάλλεται από 27/10/16
Σύνοψη: Από το σύμπαν της Marvel έρχεται ο Doctor Strange, η ιστορία του παγκοσμίως Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης διάσημου νευροχειρουργού, Δόκτωρ Stephen Strange, του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα του στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε έναν αναπάντεχο τόπο: ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Κάμαρ-Ταζ., αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Τώρα, ο Strange –εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες- αναγκάζεται να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Η ιστορία της δημιουργίας του ήρωα αυτού της Marvel, δοσμένη με το κλασικό τρόπο της περιπέτειας και του υπερθεάματος των ειδικών εφέ, αλλά με μεγαλύτερη δόση χιούμορ και μεταφυσική διάθεση. Ειδικά στο πρώτο μέρος που ο Στρέιντζ επισκέπτεται μια μαγική τοποθεσία στο Νεπάλ όπου και μεταβάλλεται σε σούπερ ήρωας.
Κατά τα άλλα, έχουμε την κλασσική μάχη του «καλού» με το «κακό», όπου ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του, ως Δόκτωρ Στρέιντζ και με το ταλέντο που τον διακρίνει αποδίδει με πειστικότητα το φλεγματικό, ρεαλιστή και αλαζόνα επιστήμονα που δεν πιστεύει αυτά που βλέπει, αλλά στο τέλος θα πεισθεί και θα εκπαιδευτεί ως ο καταλληλότερος να σώσει τον κόσμο. 
Δίπλα του η Τίλντα Σουίντον, ως η μυστηριώδης «αρχαία» που θα αναλάβει τη διδασκαλία του και απέναντί του ο Μαντς Μίκελσεν γνωστός «κακός» και από το Casino Royal, υποδύεται τον απόκοσμο Dormammu, που θέλει να κυριαρχήσει στο κόσμο.
Η ταινία βαδίζει στα γνωστά χνάρια των κόμικς περιπετειών δράσης και κρατά το σχετικό ενδιαφέρον του θεατή. 
(Κριτική μου για το myfilm.gr)