20/10/16

Ο λογιστής – The accountant

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο' Κόνορ
Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άνα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου
Προβάλλεται από 20/10/16
Ο Κρίστιαν Γουλφ, είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ, αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει (Διανομή: Tanweer)
Κριτική: Εσωστρεφής, λιγομίλητος, σκληρός, στυγνός και άκαμπτος λογιστής, αναλαμβάνει την τήρηση λογιστικών βιβλίων εταιρειών ξεπλύματος χρήματος κάθε προελεύσεως. Απευθυνθείτε κ. Μπεν Άφλεκ, Χόλιγουντ. 
Αυτός είναι ο ρόλος του, σ’ αυτή την ταινία, της οποίας το σενάριο ανακατεύει στο μίξερ: διάχυτη διαταραχή της ψυχολογικής ανάπτυξης του ατόμου (αυτισμό, με μια λέξη), ψυχολογικά προβλήματα γονέων (που «παιδεύουν τα τέκνα»), σκληρή εκπαίδευση σε ειδικό στρατόπεδα εκτελεστών και μια εταιρεία ρομποτικής με λογιστικά προβλήματα. Πασπαλίστε τη συνταγή με ολίγον IRS (το αμερικανικό ΣΔΟΕ), ολίγον FBI και ίσως CIA και έχετε μια περιπέτεια δράσης.
Πιο απλά ο Λογιστής είναι μια σφιχτοδεμένη περιπέτεια με κεντρικό ήρωα ένα τύπο αλά Τζέισον Μπορν, η οποία πατάει σε μια πρωτότυπη ιδέα: την παιδική ηλικία του λογιστή που μεγαλώνοντας γίνεται αυτάρκης και άτρωτος.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)