21/4/16

Έρωτας χωρίς αύριο - Itsi Bitsi

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία:  Όλε Κρίστιαν Μάντσεν 
Παίζουν: Χοακίμ Φιελστράπ, Μαρί Τουρέλ Σόντερμπεργκ, Κρίστιαν Γκάρντε, Μπιέρουμ, Γιοχάνες Νίμαρκ, Γιάκομπ Ράντραπ, Όλα Ράπας, Τίρε Λίντχαρντ
TRAILER
Προβάλλεται από 21/4/16
Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1962. Η νέα γενιά επαναστατεί κόντρα στο κατεστημένο. Ο ακτιβιστής της ειρήνης Έικ Σκάλοε γνωρίζει την Ίμπεν και την ερωτεύεται τρελά, αλλά η Ίμπεν αρνείται να δεσμευτεί μ’ έναν και μόνο άνδρα. Ο Έικ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να την κατακτήσει, μεταμορφώνεται από ποιητή σε συγγραφέα, νομάδα, ναρκομανή και τελικά τραγουδιστή στο ροκ συγκρότημα Steppeulvene. (Διανομή: AMA FILMS)
Κριτική: Εποχή ψυχεδέλειας και χίπις, παιδιών των λουλουδιών, ελεύθερου σεξ και χρήσης ναρκωτικών, στο όνομα της Ειρήνης και του make love not war. Η δεκαετία του ’60 ήταν ίσως μια περίοδος που καλλιέργησε όνειρα στους νέους, τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν.
Με αυτό το ιστορικό φόντο, παρακολουθούμε το δεσμό του Έικ και της Ίμπεν, δύο νέων που ψάχνονται να βρουν τους εαυτούς τους, σ’ αυτή την  ταραχώδη εποχή και κάτω από την επήρεια ελαφρών ναρκωτικών, που όμως τους γίνονται συνήθεια και πρόσβαση στα σκληρότερα. Ιδίως του Έιμπ, που θα γυρίσει όλο τον κόσμο, για να ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε ονειρευτεί. Δυστυχώς, η πραγματικότητα αποδεικνύεται πάντα χειρότερη.
Λίγο παλιομοδότικη η ταινία, οι αναμνήσεις από την οποία θα προκαλέσουν πόνο στους παλαιότερους και ειδικά τους ονειροπόλους και δε νομίζω ότι θα ενδιαφέρει και πολύ τους νεώτερους, εκτός κι αν είναι σπουδαστές της Ιστορίας της Κουλτούρας, οπότε κάτι έχει να τους προσφέρει.
(Κριτική μου στο myfilm)