29/4/16

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος - Captain America: Civil War

Είδος: Περιπέτεια φαντασίας
Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μαρίσα Τομέι, Άντονι Μακί, Τζέρεμι ρένερ, Πολ Μπέτανι, Σεμπάστιαν Σταν, Τομ Χόλαντ, Μάρτιν Φρίμαν, Φρανκ Γκρίλο, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Σταν Λι, Ντον Τσιντλ, Γουίλιαμ Χαρτ
Προβάλλεται από 5/5/2016
Υπόθεση: Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Captain America και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των υπερηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση
αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, ενώ αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους σε έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο (Διανομή: Feelgood)
Κριτική: Ως συνέχεια της Εποχής του Ultron, ο Κάπτεν και οι φίλοι του, με αφορμή ένα επεισόδιο στη Νιγηρία, που τους αναγκάζει να τεθούν υπό κυβερνητικό έλεγχο, μπλέκουν σε μια σειρά διαφωνιών, πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα δρουν στο εξής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια εκρηκτική διαμάχη μεταξύ τους, με όλα τα θεαματικά επακόλουθα.
Μεγάλης διάρκειας, κουραστικό και φλύαρο, ακόμα και για τους φίλους της σειράς, το φιλμ ξεκινά με κάποιες προϋποθέσεις που μπορούν να θεωρηθούν πιο γήινες και σοφιστικέ για να καταλήξει, για άλλη μια φορά, σε ένα θεαματικό μπαλέτο μονομαχιών με θορύβους κάθε είδους και εξυπνακίστικα σχόλια, που δεν αντέχονται πλέον.
Αναφερόμαστε πλέον, σε ένα σενάριο με ελάχιστους διαλόγους και περισσότερη δράση χωρίς κανένα όφελος, ενώ η παρουσία των γνωστών ονομάτων δεν προσφέρει κάτι στο φιλμ.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)