3/3/16

Το Λονδίνο έπεσε – London has fallen

Είδος: Περιπέτεια / Δράση
Σκηνοθεσία: Μπάμπακ Νατζάφι
Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ, Μελίσα Λίο, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Σάρλοτ Ράιλι
Υπόθεση: Μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού υπό μυστηριώδεις συνθήκες, οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου ταξιδεύουν στο Λονδίνο για την κηδεία του. Όμως αυτό που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει πολλά μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν (Διανομή Odeon).
Προβάλλεται από 3-3-2016.
Κριτική: Ουσιαστικά έχουμε ένα sequel του «Ο Όλυμπος έπεσε» που είχαμε δει το 2013, μόνον που αυτή τη φορά η δράση είναι πιο διευρυμένη. Δεν περιορίζεται γύρω από ένα κυβερνητικό κτίριο ή τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως ήταν περιορισμένο στο Λευκό Οίκο, αλλά εκτυλίσσεται στην ευρεία περιοχή του Λονδίνου.
Οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι, με τον Τζέραρ Μπάτλερ επικεφαλής στο ρόλο του Μάικ Μπάνινγκ, του σκληροτράχηλου σωματοφύλακα του προέδρου των ΗΠΑ, τον οποίο πρόεδρο υποδύεται ο Άαρον Έκχαρτ. Αν και εκτός έδρας, ο Μπάνινγκ, κινείται σαν στο σπίτι του, χάρη στις διασυνδέσεις και τους φίλους του. Πηγαίνοντας από τη μια υπερβολή στην άλλη και αφήνοντας μεγάλο αριθμό νεκρών πίσω του, ο Μπανινγκ θα φέρει σε πέρας την αποστολή του, για να μας δείξει ότι οι ΗΠΑ «θα βρίσκονται πάντα εδώ για χίλια χρόνια». Θέλεις με πράκτορες σαν κι αυτόν, θέλεις με δορυφορικά κατευθυνόμενους πυραύλους, θέλεις με drones, η επιχείρηση φέρνει αποτέλεσμα.
Γνωστή η συνταγή, προβλεπόμενο το τέλος και αυτό που μένει είναι ο δίωρος χαβαλές και τα θεαματικά οπτικά εφέ.