17/2/16

Anomalisa

Είδος: Animation / Αισθηματικό
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Κάουφμαν
Ακούγονται οι φωνές των: Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ντέιβιντ Θιούλις, Τομ Νούναν
Υπόθεση: Ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», είναι ένας άνδρας βαλτωμένος στην πεζή καθημερινότητά του. Ταξιδεύοντας στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του (Διανομή: Odeon).
Κριτική: Σουρεαλιστικό και μελαγχολικό φιλμ του Τσάρλι Κάουφμαν (σεναριογράφου των «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», «Adaptation», «Η αιώνια λιακάδα ενό΄ς καθαρού μυαλού» και σκηνοθέτη του «Η συνεκδοχή της Νέας Υόρκης») με στιγμές λεπτού, αλλά και υποδόριου χιούμορ, το Anomalisa διαπραγματεύεται την αλλοτρίωση, αποξένωση του ανθρώπου. Ένα χαρακτηριστικό που έχουν και οι προηγούμενες ταινίες του. 
Οι ήρωες του «Anomalisa» ψάχνουν γύρω τους για ένα είδος ουσιαστικής επικοινωνίας, ή έστω «ψάχνουν για την ελπίδα να έχουν ένα είδος ουσιαστικής επικοινωνίας», όπως το διατυπώνει ο ίδιος ο Κάουφμαν, αναμετρώμενοι με αισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς. Με το φάντασμα της μελαγχολίας.

Προβάλλεται: 18/2/16