12.9.13

Μια ευαίσθητη αλήθεια

Ολοκλήρωσα το τελευταίο βιβλίο «Μια ευαίσθητη αλήθεια» (Έκδοση Bell) του διάσημου Τζον Λε Καρέ, με το οποίο βάζει τον αναγνώστη στον κόσμο της διεθνούς τρομοκρατίας και ομολογώ ότι για άλλη μια φορά η αφήγησή του είναι όπως πάντα πυκνή, περιεκτική και ταυτόχρονα συναρπαστική.
Το θέμα του μυθιστορήματος «Μια ευαίσθητη αλήθεια», είναι σύγχρονο επίκαιρο και πραγματικά ευαίσθητο και ο Λε Καρέ καταφέρνει για άλλη μια φορά να βρίσκεται στην καρδιά των προβλημάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα.
Στην «Ευαίσθητη αλήθεια», μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Άγρια Ζωή», οργανώνεται στην πιο πολύτιμη αποικία της Βρετανίας, το Γιβραλτάρ. Σκοπός της,
να εντοπιστεί και να συλληφθεί ένας τζιχαντιστής που ετοιμάζεται να κάνει μια κολοσσιαία αγορά όπλων. Εγκέφαλοι της επιχείρησης, ένας φιλόδοξος υπουργός Εξωτερικών και ένας στενός του φίλος, ειδικός σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Η επιχείρηση θεωρείται τόσο ευαίσθητη, που ακόμη κι ο ιδιαίτερος γραμματέας του υπουργού, ο Τόμπι Μπελ, δε γνωρίζει τίποτε γιΆ αυτήν.
Υποπτευόμενος ότι είναι σε εξέλιξη μια καταστροφική συνωμοσία, ο Τόμπι κάνει μια προσπάθεια να την αποτρέψει, αλλά αμέσως μετατίθεται στο εξωτερικό. Όμως τρία χρόνια μετά, τον καλεί στη γερασμένη έπαυλή του στην Κορνουάλη ο σερ Κρίστοφερ Πρόμπιν, ένας διπλωμάτης που έχει πια αποσυρθεί. Εκεί, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Έμιλι, της κόρης του Πρόμπιν, ο Τόμπι θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη συνείδησή του και το καθήκον του απέναντι στην Υπηρεσία...
Έξυπνο, διεισδυτικό και με ανατροπές, το βιβλίο αυτό με καθήλωσε και αν δεν το διαβάσατε στην παραλία το καλοκαίρι που πέρασε, συνιστάται για τις κρύες μέρες του χειμώνα που θα έρθει.