22 Δεκεμβρίου 1980. Το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 5403 πέφτει στα γαλλοελβετικά σύνορα και τυλίγεται στις φλόγες. 168 από τους 169 επιβάτες σκοτώνονται ακαριαία. Σώζεται μόνο ένα κοριτσάκι τριών μηνών. Δύο οικογένειες το διεκδικούν, και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητά του. Έτσι ξεκινάει το teaser του οπισθόφυλλου, στο βιβλίο «Το κορίτσι της πτήσης 5403» του Μισέλ Μπισί (εκδ. Κέδρος) και έτσι ακριβώς ξεκινάει και μια διαμάχη δυο οικογενειών για τη διεκδίκηση του κοριτσιού, που θα διαρκέσει 18 χρόνια. .
Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση κατ’ εντολή της πλούσιας οικογένειας, μη έχοντας φέρει αποτέλεσμα αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Πρώτα όμως καταγράφει όλη του την έρευνα, ώστε να την παραδώσει στην άμεσα ενδιαφερόμενη, τη δεκαοκτάχρονη πλέον Λιζ-Ροζ ή την Εμιλί (ανάλογα με την οικογένεια), την κοπέλα που κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι και που όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των μέσων ενημέρωσης, αποκαλούν Λιβελούλα.
Καθώς κάθεται στο γραφείο του και ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα. Σκέφτεται ότι είναι καιρός να δείξει ότι πέτυχε στην αποστολή του, αλλά δολοφονείται πριν προλάβει να αποκαλύψει την πολυπόθητη αλήθεια. Άλλο ένα μυστήριο.
Έτσι εμείς μέσω ενός τρίτου προσώπου, που έχει σχέση με την μια οικογένεια, διαβάζουμε το ημερολόγιό του με αγωνία, για να δούμε τι ήταν αυτό που ανακάλυψε τελευταία στιγμή και γιατί δολοφονήθηκε.
Έχει ενδιαφέρον. Με αφήγηση πρώτου προσώπου, με εκτενείς περιγραφές των γαλλικών πόλεων και του φυσικού περιβάλλοντος, με χαρακτήρες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, με τις αναδρομές στο παρελθόν και με τις κλασικές πλέον (στη λογοτεχνία αυτού του είδους) ανατροπές, το βιβλίο διαβάζεται άνετα.