9/8/19

Έρωτας αλά Ιταλικά - Little Italy

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα με φόντο δύο οικογένειες που ανταγωνίζονται στις… πιτσαρίες και μια αμφιβόλου γούστου αισθηματική κωμωδία, που σε άλλους μπορεί να αρέσει και σε άλλους, όχι. Εξαρτάται από τι αστεία περιμένει να ακούσει κανείς και τι σκηνές περιμένει να δει, ενώ το σενάριο θέλεις δεν θέλεις είναι προβλέψιμο και φυσικά χωρίς την τραγική κατάληξη του προαναφερθέντος κλασικού ζεύγους.

Η Έμα (ανιψιά της Τζούλια) Ρόμπερτς είναι η Νίκι, η χαριτωμένη όμορφη σεφ που επιστρέφει στην πατρίδα για να ανανεώσει την βίζα της και η οποία ξεκινάει μία σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο (Χέιντεν Κρίστενσεν), που είναι ειδικός στις πίτσες. Μια σχέση που πρέπει να περάσει μέσα από τα ανταγωνιστικά εστιατόρια των γονιών τους που βρίσκονται το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο.
Ο σκηνοθέτης του «Μις με το ζόρι», έχει κάνει μια ταινία με κωμικές καταστάσεις που διαδέχονται η μια την άλλη με πολύ θόρυβο και μεσογειακές (υποτίθεται) φωνές και στριγκλίσματα που κουράζουν τα αυτιά του θεατή. «Μικρή Ιταλία» είναι αυτή και μάλιστα στο Τορόντο και πρέπει να αναδεικνύεται το μεσογειακό (όπως και το ελληνικό στο «Γάμο…» της Νία Βαρδάλος) ταπεραμέντο.
Όλα τα κλισέ συγκεντρωμένα σε… καλοκαιρινό πακέτο. (Κριτική μου για το myfilm.gr) 
INFO
Προβάλλεται από 8/8/19
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Ντόναλντ Πέτρι
Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Έμα Ρόμπερτς, Ντάνι Αγιέλο, Αλίσα Μιλάνο
Σύνοψη: Τρεις Γενιές. Δύο Οικογένειες. Μία μόνο συνταγή για την τέλεια πίτσα. Στους δρόμους της «Μικρής Ιταλίας» ανθίζει ο… έρωτας. Η Νίκη μία νέα όμορφη σεφ επιστρέφει στην πατρίδα της για να ανανεώσει την βίζα της και ξεκινάει μία σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο, έναν μάγειρα ειδικό στην πίτσα, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και είναι θανάσιμοι εχθροί. (Ap;o thn Spentzos Film)