24/5/18

Τερματικός σταθμός – Terminal

Νέο-νουάρ θρίλερ με αποχρώσεις και λογική κόμικ και την Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της μοιραίας (και θανατηφόρας) ξανθιάς.
Ένα φιλμ, που ενώ μοιάζει ασύνδετο και με τα αλλεπάλληλα flashbacks μπορεί να κουράσει κάποιους, έρχεται να δώσει μια απόλυτα δικαιολογημένη λύση στο φινάλε, που αποτελεί και την έκπληξη του σεναρίου.
Μέχρι τότε, ο θεατής βιώνει ένα υγρό και σκοτεινό περιβάλλον -παρά τις λάμψεις των νέον- σε μια ανώνυμη και δυστοπική πόλη, στην οποία διαδραματίζονται δύο φαινομενικά ασύνδετες, αλλά με κοινά στοιχεία, ιστορίες.
Η Μάργκοτ Ρόμπι κερδίζει τις εντυπώσεις και ο Μάικ Μάγιερς ξαφνιάζει με την ερμηνεία του, ενώ η σκηνοθεσία του Βον Στέιν, ο οποίος το 2013 μας είχε χαρίσει το καταιγιστικό μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ», δεν καταφέρνει να σπρώξει το Terminal σε μια κορύφωση όπως σε εκείνο. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 24/5/18
Είδος: Θρίλερ / Αστυνομικό
Σκηνοθεσία: Βον Στέιν
Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Ντέξτερ Φλέτσερ, Μαξ Άιρονς, Μάικ Μάγιερς
Σύνοψη: Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι (Ντέξτερ Φλέτσερ, Μαξ Άιρονς)  αναλαμβάνουν μία ακόμα καταχθόνια αποστολή στη ζοφερή καρδιά μιας αχανούς πόλης χωρίς όνομα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο (Σάιμον Πεγκ ) που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη (Μάικ Μάγιερς ) και μία παράξενη σερβιτόρα με διπλή ζωή (Μάργκοτ Ρόμπι). Δυσοίωνες συνέπειες ξετυλίγονται καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο. Πριν ακόμα ξημερώσει, όλοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη.
Διανομή: Tanweer