Ντέρεκ Φλιντ

Ο Ντέρεκ Φλιντ, πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και πάμπλουτος playboy, εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1966, ως παρωδία των ταινιών Τζέιμς Μποντ, μάλλον με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει σειρά. Η πρόθεση των ταινιών με τον Φλιντ, ήταν να καθιερώσουν έναν αντιήρωα, δεδομένου ότι ο πρωταγωνιστής δεν είχε την εμφάνιση του Μποντ, αλλά μπορούσε να γοητεύει εξίσου.
Τον υποδύθηκε ο Τζέιμς Κόμπερν, μια σκληρή φυσιογνωμία που είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του στο φιλμ «Η μεγάλη απόδραση» (1963) και το «Ραντεβού στο Παρίσι» (1963), είχε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις ως «κακός» σε γουέστερν (μεταξύ των οποίων και η Μπονάντσα) και άλλα φιλμ δράσης, αλλά ως Φλιντ δεν έκανε πάνω από δύο ταινίες, παρόλο που με την πρώτη είχε δείξει ότι διέθετε τις τυπικές προϋποθέσεις: δράση, ξωτικές τοποθεσίες, ακριβή ζωή, ωραίες γυναίκες και ένα γενικό glamour, απαραίτητο πλέον σ’ αυτές τις ταινίες.
* * *
Η πρώτη ταινία «Our man Flint» (1966) προβλήθηκε στη χώρα μας με τον τίτλο «Πράκτωρ Φλιντ καλεί Ουάσινγκτον». 
Σύμφωνα με την υπόθεση, ανεξήγητα ακραία καιρικά φαινόμενα με παράλληλες εκρήξεις ηφαιστείων παρατηρούνται σε πολλά μέρη του κόσμου.  Ο αρχηγός Κράμπτεν της μυστικής υπηρεσίας, στην οποία εργαζόταν ο Ντέρεκ Φλιντ, διακόπτει την καλοπέρασή του ανάμεσα σε όμορφες γυναίκες και του εκθέτει τις ανησυχίες του, ότι όλα αυτά αποτελούν μάλλον «οικολογικής φύσεως» τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο Φλιντ, αναλαμβάνει μόνος του την έρευνα του θέματος και πραγματικά ανακαλύπτει ότι ο καιρός σε όλη τη Γη ελέγχεται από μια οργάνωση με την ονομασία «Galaxy», η οποία θέλει να σταματήσουν οι πόλεμοι, να επικρατήσει ειρήνη και η ανθρωπότητα να ασχολείται μόνον με επιστημονικές αναζητήσεις
Σκηνοθέτης της ταινίας, σε σενάριο των Χαλ Φίμπεργκ και Μπεν Σταρ, είναι ο Ντάνιελ Μαν και μαζί με τον Τζέιμς Κόμπερν παίζουν, ο Λι Τζέι Κομπ (που είχε υποδυθεί και τον αρχηγό «Μ» του Τζέιμς Μποντ), η Τζάιλα Γκολάν και ο Έντουαρντ Μουλχέαρ
* * *
Η επόμενη και τελευταία ταινία «In like Flint» (1967), προβλήθηκε στη χώρα μας με τον… κλασσικό τίτλο «Η επιστροφή του πράκτορα Φλιντ»
Μια επιστροφή, από τη διαρκή συνταξιοδότησή του, ύστερα από πρόσκληση του πρώην αφεντικού του, που κι αυτός έχει αποχωρήσει, αλλά υποπτεύεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αντικατασταθεί από κάποιο σωσία, για άγνωστους λόγους. Ο Φλιν πετάει την ατάκα «Ένας ηθοποιός στη θέση του προέδρου μας;» και αναλαμβάνει την υπόθεση για να ανακαλύψει μια συμμορία γυναικών, έχοντας ως βιτρίνα μια αλυσίδα  ινστιτούτων καλλονής, θέλουν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του κόσμου μέσα από ομαδικές πλύσεις εγκεφάλου.
Σκηνοθέτης αυτή τη φορά είναι ο Γκόρντον Ντάγκλας, ενώ μαζί με τον Τζέιμς Κόμπερν και τον αρχηγό του που τον υποδύεται πάλι ο Λι Τζέι Κομπ, παίζουν η Τζιν Χέιλ, ο Άντριου Ντάγκαν και η Αν Λι. Το σενάριο αυτή τη φορά ανήκει μόνο στον Χαλ Φίμπεργκ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Λεβ Κνίπερ.
(Φωτο από το Google-εικόνες)