17/5/18

Too much info clouding over my head

Μια ταινία σχόλιο πάνω στην ελληνική κινηματογραφική (και όχι μόνο) πραγματικότητα με όλη την τρέλα που την περιβάλλει, στην οποία ένας φιλόδοξος 30άρης, καταπιεσμένος από τη μητέρα του (που θέλει το καλό του) και σε υπαρξιακή κρίση σκηνοθέτης, μπαίνει σε περιπέτειες προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που –αν το καλοεξετάσεις- δεν θέλει να γυρίσει. «Πολλή βαβούρα πάνω απ’ το κεφάλι» του, όπως υπονοεί και ο τίτλος.

Υπάρχουν στιγμές που το γέλιο βγαίνει αβίαστα, αλλά πολύ περισσότερες που παρακολουθείς αμήχανα τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο, πρωταγωνιστή και πρώην standup comedian Βασίλη Χριστοφιλάκη να προσπαθεί να σου αποσπάσει το γέλιο δια της βίας μέσα από μούτες, άλλοτε κωμικές και άλλοτε όχι. Τα «καρφιά» πάντως για τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική κινηματογραφία δίνουν και παίρνουν σε όλη τη διάρκεια του φιλμ και είναι αρκετά διασκεδαστικά.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία δεν είναι κακή και μαζί με τη μουσική παραπέμπουν σε ταινίες του Γούντι Άλεν, αλλά ο ήχος (αν δεν οφειλόταν στην αίθουσα της δημοσιογραφικής προβολής) με δικαιώνει για άλλη μια φορά, διότι το έχω ξαναγράψει: πάσχουμε από ήχο. Πολλά μπάσα και αν αυτό συνέβαινε και στις ξένες ταινίες θα πήγαινα σε ΩΡΛ να με εξετάσει οπωσδήποτε. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 17/5/18
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Παίζουν: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Κίττυ Παιταζόγλου, Λένα Ουζουνιδού, Λενα Δροσάκη, Νικολίτσα Ντρίζη, Ζήσης Ρούμπος, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Άλκηστη Πουλοπούλου, Νίκος Μαγδαληνός, Δημοσθένης Φίλιππας
Σύνοψη: Ο Βασίλης, ένας σκηνοθέτης στα 35 γεμάτος ψυχαναγκασμούς και σε καθοδική επαγγελματική πορεία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που δεν θέλει να κάνει, ένα έπος εποχής με ερωτικό τρίγωνο. Πρέπει μέσα σε μια εβδομάδα να παίξει σε μια διαφήμιση κινέζικης μπύρας, να κινηματογραφήσει ένα φιλανθρωπικό γκαλά στα βόρεια προάστια και να σκηνοθετήσει μια ξεπεσμένη πρώην ηθοποιό σταρ της τηλεόρασης που θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο ερμηνεύοντάς τις Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ σε μονόλογο. Παράλληλα ο Βασίλης πρέπει να διαχειριστεί την εξουσιαστική παραγωγό του, την παθητικά επιθετική μητέρα του, τις ανασφάλειες της κοπέλας του, τον καρκίνο που του χτυπά την πόρτα, την τεράστια συλλογή από έργα τέχνης που άφησε πίσω ο συλλέκτης πατέρας του και κυρίως τον κακό (πολύ κακό) του εαυτό.
Διανομή: Seven Films