19.4.18

Ιστορίες φαντασμάτων – Ghost stories

Προσεγμένη σπονδυλωτή –ουσιαστικά- και ατμοσφαιρική ταινία τρόμου, από αυτές που μόνο Βρετανοί μπορούν να γυρίζουν με όλα τα γνωστά κλισέ, με ήρωα έναν καθηγητή ψυχολογίας που ξεκινάει μία έρευνα ώστε να δώσει λογικές εξηγήσεις σε τρεις τρομακτικές ιστορίες φαντασμάτων.
Τρεις ιστορίες που βασίζονται στον ψυχολογικό κανόνα ότι ο άνθρωπος βλέπει αυτό που θέλει να δει, ένα κανόνα που ο καθηγητής διαπιστώνει ότι παραβιάζεται αλλά δεν το βάζει κάτω.
Σκηνοθετημένο με νεύρο, αγωνία και ένταση το φιλμ, διαθέτει και τη φυσιογνωμία του Άντι Νάιμαν στο ρόλο του σκεπτικιστή καθηγητή  Φιλιπ Γκουντμαν, ο οποίος είναι και ο ίδιος που δίνει μια χιουμοριστική νότα στην ταινία. Μια νότα που πνίγεται σύντομα όμως στο φινάλε της κάθε ιστορίας.
Ο Πολ Ουάιτχαουζ ως νυχτοφύλακας Τόνι, ο Άλεξ Λόδερ ως έφηβος Σάιμον και ο Μάρτιν Φρίμαν ως Μάικ ο τραπεζικός, συμβάλλουν πειστικά με τις εκφράσεις τους στη σκοτεινή και ζοφερή ατμόσφαιρα του φιλμ, που θα λατρέψουν οι φίλοι του είδους (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 19/4/18
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου
Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Ντάισον, Άντι Νάιμαν
Παίζουν: Άντι Νάιμαν, Μάρτιν Φρίμαν, Πολ Γουάιτχουζ, Άλεξ Λόδερ, Πολ Γουόρεν, Κόμπνα Χόλμπρουκ Σμιθ, Νίκολας Μπερνς
Σύνοψη: Ο καθηγητής Φίλιπ Γκούντμαν είναι ψυχολόγος και αρκετά σκεπτικιστής, του οποίου ο ορθολογισμός δοκιμάζεται στα άκρα όταν πέφτει στα χέρια του ένας ξεχασμένος φάκελος που περιέχει τρεις τρομακτικές ιστορίες φαντασμάτων. Επηρεασμένος από αυτά που διάβασε ξεκινάει μία έρευνα ώστε να δώσει λογικές εξηγήσεις σε αυτά τα γεγονότα.
Καθώς ο Γκούντμαν ερευνά τις υποθέσεις συναντά τρεις βασανισμένους ανθρώπους, ο καθένας με μια ιστορία τρομακτικότερη από την άλλη, αλλόκοτη και ανεξήγητη. Ο νυχτοφύλακας Τόνι είχε με τρομακτική συνάντηση με ένα φάντασμα σε μία άδεια αποθήκη, πράγμα που τον στοιχειώνει για χρόνια. Ο έφηβος Σάιμον έκανε μια νυχτερινή βόλτα με το αυτοκίνητο που τον κατέστησε από εκείνη την στιγμή ανίκανο να κοιμηθεί. Και ο Μάικ ένας αναιδής τραπεζικός, αναθεώρησε στο έπακρο τον τρόπο που σκέπτεται όταν ανήσυχα πνεύματα εμφανίστηκαν στην μέχρι τότε τέλεια ζωή του.
Διανομή: Spentzos Films