19/4/18

Το τελευταίο φιλί του Κάιζερ – The exception

Συνωμοσίες, κατασκοπία και ένα ρομάντζο με φόντο την προστασία του Κάιζερ, που νομίζει ότι οι Ναζί θα τον αποδεχτούν και θα τον προστατέψουν, ενώ κάτι τέτοιο δεν το έχουν σκεφτεί καθόλου. Όλα αυτά συνδυάζει η ταινία του Ντέιβιντ Λεβό, που βασίζεται στη νουβέλα «The Kaiser's last kiss» του Άλαν Τζαντ.

Από όλη αυτή την υπόθεση διασώζεται ο αειθαλής Κρίστοφερ Πλάμερ, που υποδύεται τον Κάιζερ, ο οποίος όταν διαπιστώνει τι συμβαίνει γύρω του, θα προσθέσει και αυτός το δικό του λιθαράκι στη συνωμοσία που εξυφαίνεται εις βάρος του.
Ο Ντέιβιντ Λεβό έχει γυρίσει μια αδύναμη ταινία που δεν εστιάζει σε κανένα από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και καταλήγει σε ένα τηλεοπτικής αισθητικής δράμα για το ευρύ κοινό (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 19/4/18
Είδος: Δράμα / Αισθηματική / Πολεμική  
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λεβό 
Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Τζέι Κόρτνεϊ, Τζάνετ Μακτίρ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έντι Μαρσάν  
Σύνοψη: Ένας Γερμανός στρατιώτης, ο Στέφαν αναλαμβάνει την αποστολή να ερευνήσει τον Γερμανό εξόριστο μονάρχη Κάιζερ. Ο Κάιζερ διαμένει σε μια απομονωμένη έπαυλη στην Ολλανδία και καθώς η Γερμανία καταλαμβάνει τις Κάτω Χώρες, οι αρχές τις χώρας ανησυχούν ότι Ολλανδοί κατάσκοποι ίσως παρακολουθούν τον Κάιζερ. Καθώς ο Στεφάν αρχίζει να εμβαθύνει στη ζωή του Κάιζερ ψάχνοντας για στοιχεία, βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο σε μια αναπάντεχη και παθιασμένη σχέση με την Μίκι, μια από τις καμαριέρες του Κάιζερ, για την οποία σύντομα ο Στεφάν ανακαλύπτει ότι είναι Εβραία. Όταν ο Χίμλερ, ως επικεφαλής των Ναζί αποφασίζει να κάνει μία απροειδοποίητη επίσκεψη, μια αντίστροφή μέτρηση ξεκινά καθώς μυστικά αποκαλύπτονται, η πίστη δοκιμάζεται και ο Στεφάν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και την καρδιά του.
Διανομή: Spentzos Films