Από το 1925 στο Μαρούσι

Το κατάστημα ρολογιών και κοσμημάτων των αδελφών Αθηνάς και Χριστίνας Γκιούλμπαμπα που λειτουργεί από το 1925, είναι αυτή τη στιγμή το αρχαιότερο κατάστημα στο Μαρούσι και διαθέτει ρολόγια από γνωστές φίρμες καθώς και μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων, σε προσιτές τιμές.
Σ' αυτό το γεμάτο αναμνήσεις χώρο, η Αθηνά και η Χριστίνα, με έμφυτη φιλική διάθεση, δίνουν ιδέες και για δώρα κάθε περίπτωσης, όπως: ρολόγια τοίχου, κορνίζες, εικόνες σε ασήμι, μπρελόκ, κομπολόγια, μανικετόκουμπα, στυλό κ.α., και είναι πάντοτε έτοιμες να τρυπήσουν αυτιά για σκουλαρίκια με απόλυτα επιστημονική και εγγυημένη μέθοδο, καθώς και να αλλάξουν μπαταρία στο ρολόι σας.
Ζήστε από κοντά την ιστορικότητα του χώρου και τη φιλική διάθεση των δύο κοριτσιών.(στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 55, δίπλα στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το 1925 ο Παντελής Γκιούλμπαμπας εγκαθίσταται στο Μαρούσι, από την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της «ανταλλαγής πληθυσμών» με την Τουρκία. Την οικογένεια αποτελούν ο ίδιος, η γυναίκα του Αθηνά, ο γιος του Αναστάσιος και οι δύο κόρες του Μαρίκα και Σοφία. Γρήγορα δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. Ο Παντελής ανοίγει ωρολογοποιείο στην οδό Ερμού (πρώτη φωτο), όπου πουλά και επισκευάζει ρολόγια.


Μετά το θάνατο του Παντελή (1939), το ωρολογοποιείο αναλαμβάνει ο γιος του Αναστάσιος Γκιούλμπαμπας, ο οποίος αργότερα γνωρίζεται και παντρεύεται το 1955 την Μαρία Ανθρωποπούλου, η οποία είχε γεννηθεί στη Χίο και έμενε στην Αθήνα. Μαζί της αποκτά τρία παιδιά, την Αθηνά, τον Παντελή και την Χριστίνα. Λίγα χρόνια αργότερα μεταφέρει το κατάστημά του στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 63 - 65, στο ακίνητο του παπα-Λάσκαρη, όπου σήμερα βρίσκεται διώροφο κτήριο γραφείων και καταστημάτων (δεύτερη φωτο, με τη σύζυγό του Μαρία)

Αρχές της δεκαετίας του 60, μεταφέρει το κατάστημα λίγο πιο κάτω, εκεί που βρίσκεται σήμερα, στο διατηρητέο της οικογένειας Χωραφόπουλου (τρίτη φωτο). Δεν θα ζήσει πολύ όμως και το 1965, μετά το θάνατό του σε ηλικία 49 ετών, την επιχείρηση αναλαμβάνει η γυναίκα του η «κυρία Μάρω» (όπως έμεινε γνωστή στους Μαρουσιώτες).
Η Μάρω Γκιούλμπαμπα κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει το κατάστημα και να σπουδάσει τα τρία παιδιά της, τα οποία μπήκαν στη συνέχεια και αυτά στην επιχείρηση
Αργότερα, ο γιος Παντελής άνοιξε δικό του κοσμηματοπωλείο ωρολογοποιείο στον Ωρωπό, ενώ οι δύο κόρες της, η Αθηνά (η σύζυγός μου) και η Χριστίνα, έμειναν μαζί της
Μετά το θάνατο της Μάρως το 2007, οι δύο αδελφές κράτησαν την επιχείρηση, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 55 (φωτο δεξιά).