20/10/20

Η τούρτα της μαμάς

Είδα το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 με τίτλο «Η τούρτα της μαμάς» και γέλασα. Αν συνεχίσει έτσι θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ‘Άγριες Μέλισσες, που ναι μεν συνεχίζονται αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για τις καθηλωτικές ερμηνείες και την κινηματογραφική αισθητική τους, αλλά στην εποχή μας και λίγο γέλιο δεν βλάπτει. Η ιστορίες που θα αναπτυχθούν στην «Τούρτα», βασίζονται στην ιδέα: «Τραπέζια που στήνονται σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, όπου οι καλεσμένοι -διαφορετικών ηλικιών, διαθέσεων και πεποιθήσεων- μαζεύονται για να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν, να θυμηθούν, να χαμογελάσουν, αλλά και να μαλώσουν, να διαφωνήσουν…»
Η σειρά από το πρώτο επεισόδιο δείχνει να διαθέτει ένα ευρηματικό σενάριο με χαρακτήρες παρμένους μέσα από τη σύγχρονη πραγματικότητα και επίσης ένα όχι απλά ανατρεπτικό αλλά δηκτικό χιούμορ. Όλα αυτά γύρω από το τραπέζι, όπου δημιουργούνται αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και παρεξηγήσεις που όμως κάποια στιγμή παραχωρούν τη θέση τους στην περίφημη «τούρτα της μαμάς», μπροστά στην οποία όλα επανέρχονται στην κανονικότητα. Ίσως μέχρι το επόμενο επεισόδιο.
Στη σειρά, που το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχουν οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, πρωταγωνιστούν (και το διασκεδάζουν με τη ψυχή τους) οι Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου και Λυδία Φωτοπούλου, ενώ το καστ επιφυλάσσει και πολλές άλλες εκπλήξεις.
INFO
Προβάλλεται στην ΕΡΤ1
Κάθε Πέμπτη από 15/10/2020 στις 23.00
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Παίζουν: Κώστας Κόκλας (Τάσος, ο μπαμπάς), Καίτη Κωνσταντίνου (Ευανθία, η μαμά) και Λυδία Φωτοπούλου (Μαριλού, η γιαγιά), Θάνος Λέκκας (Κυριάκος, ο μεγάλος γιος), Πάρις Θωμόπουλος (Πάρης, ο μεσαίος γιος), Μιχάλης Παπαδημητρίου (Θωμάς, ο μικρός γιος), Ιωάννα Πηλιχού (Βέτα, η νύφη), Αλέξανδρος Ρήγας (Ακύλας, ο θείος και κριτικός θεάτρου). Επίσης: η Χρύσα Ρώπα στον ρόλο της Αλεξάνδρας, μάνας του Τάσου και η Μαρία Γεωργιάδου στον ρόλο της Βάσως, μάνας της Βέτας. Επίσης, εμφανίζονται οι Υακίνθη Παπαδοπούλου (Μυρτώ), Χάρης Χιώτης (Ζώης), Δημήτρης Τσώκος (Γιάγκος), Τριαντάφυλλος Δελής (Ντέμι), Νεφέλη Ορφανού (Αγγελική), Έφη Παπαθεοδώρου (Τασώ).
Μετά την ΕΡΤ1, θα είναι διαθέσιμη στην ERTFLIX.