24/9/20

Νέες ταινίες από 24/9/2020

Παρουσίαση των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους θερινούς κινηματογράφους.
Η εποχή της βροχής – Wet season
Είδος: Κοινωνική / Δράμα (103΄)
Χώρα: Σιγκαπούρη (2019)
Σκηνοθεσία: Άντονι Τσεν
Παίζουν: Γιαν Γιαν Γιέο,  Ζία Λερ Κοχ, Κρίστοφερ Μινγκ-Σουν Λι, Σι Μπιν Γιανγκ
Σύνοψη: Μια πολύ καλή ταινία με ενδιαφέρουσες ερμηνείες, που αφηγείται την ιστορία μιας σαραντάρας καθηγήτριας κινέζικης γλώσσας η οποία μετά από χρόνια γάμου αδυνατεί να μείνει έγκυος με τον απορροφημένο από τις δουλειές σύζυγό της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τον ανήμπορο πεθερό της. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η σχέση που θα αναπτύξει με έναν από τους νεαρούς μαθητές της θα την οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.
Ο Άντονι Τσεν ξεπερνώντας κάθε είδους στερεότυπα και συχνά με απρόσμενο χιούμορ καταγράφει τη συγκινητική, σπάνιας λεπτότητας μετεωρική συνάντηση δύο μοναχικών, εντελώς διαφορετικών ανθρώπων που μέσα από την ανάγκη τους για επαφή και τρυφερότητα βλέπουν τις ως τότε ταυτότητές τους να ανατρέπονται και έρχονται αντιμέτωποι ο καθένας με τη δική του ενηλικίωση.  
Για τον σκηνοθέτη, «Η Εποχή της Βροχής είναι ένα τρυφερό πορτρέτο μιας γυναίκας, της οποίας η αξία δεν έχει αναγνωριστεί στο εργασιακό και οικογενειακό της περιβάλλον, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και επαναπροσδιορισμού του εαυτού της. Υπάρχει ένας σιωπηλός δυναμισμός μέσα της καθώς παλεύει μέσα στη ζωή με αξιοπρέπεια και χάρη».
Διανομή: One From The Heart

Πόλεμος στο σπίτι - The war with grandpa
Είδος: Κωμωδία, Οικογενειακή (94΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τιμ Χιλ
Παίζουν: Όουκς Φέγκλεϊ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ούμα Θέρμαν, Ρομπ Ριγκλ, Λόρα Μαράνο, Τζέιν Σέιμουρ,  Κρίστοφερ Γουόκεν, Τσιτς Μάριν
Σύνοψη: Ο Πίτερ και ο παππούς του, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που ο παππούς θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του. Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει. Μικροί και μεγάλοι χωρίζονται σε στρατόπεδα και περνούν στην αντεπίθεση: από τη μία πλευρά, ο Πίτερ συμμαχεί με τους φίλους του Έμα, Στιβ και Μπίλι ενώ στην απέναντι πλευρά βρίσκεται ο παππούς του, ο οποίος συμμαχεί με τους Τζέρι, Ντάνι και Νταϊάν. Ο πατέρας του, η μητέρα του και η αδερφή του κάθονται αμέτοχοι και ουδέτεροι. Ένας πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών.
Κωμωδία με τις υπερβολές της αλλά και τα έξυπνά της. Προβλέψιμη, τυπικά αμερικάνικη, αλλά και με αντιπολεμικό μήνυμα. Διασκεδάζεις χωρίς απαιτήσεις.
Διανομή: Odeon

Έκρηξη θυμού - Unhinged
Είδος: Θρίλερ, Δράσης (90΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Ντέρικ Μπόρτε  
Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Κάρελ Πιστόριους  
Σύνοψη: Όταν μια μητέρα πατάει την κόρνα της -την λάθος στιγμή- σε ένα φανάρι, θα ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η οργή ενός ανθρώπου που νιώθει αόρατος και είναι αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στην κοινωνία χρησιμοποιώντας την ίδια για παράδειγμα. Σε μια αδιάκοπη αναζήτηση όπου αυτός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, η ίδια πρέπει να βρει τη δύναμη να αντισταθεί όταν οι απειλές αρχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο της (Ενδιαφέρον θρίλερ με κλισέ δράση).
Διανομή: Tanweer