17/1/20

Ντούλιτλ - Dolittle

«Ένας Δόκτορ Ντούλιτλ για κάθε γενιά», θα μπορούσε να λέει κάποιο tagline, λαβαίνοντας υπόψη ότι ήταν το 1967 αν θυμάμαι καλά, όταν γυρίστηκε η πρώτη ταινία γι αυτόν τον ήρωα που δημιούργησε ο Χιού Λόφτινγκ (1886 –1947) με τον Ρεξ Χάρισον στο ρόλο του γιατρού που μιλούσε με τα ζώα. Ύστερα ήρθε ο Έντι Μέρφι το 1995 με την ταινία «Ο γιατρός τρελάθηκε» και ένα σωρό βιντεοταινίες για την τηλεόραση.

Απλά, ο Ντούλιτλ του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν είναι πιο τέλειος από τους προηγούμενους χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και χάρη στα μεγάλα ονόματα που δανείζουν τις φωνές τους στα ζώα, με τα οποία ο Δόκτορ συνδιαλέγεται, βοηθά ή ζητάει τη βοήθειά τους. Ποιους να πιάσεις και ποιους να αφήσεις: Έμα Τόμσον, Ρέιφ Φάινς, Ράμι Μάλεκ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τομ Χόλαντ, Οκτάβια Σπένσερ είναι μερικοί από αυτούς.
Η υπόθεση, θέλει τον γιατρό να έχει αποσυρθεί στη βίλα του και τη βασίλισσα να χρειάζεται τη βοήθειά του, οπότε θα χρειαστεί να επανέλθει και να προσπαθήσει να τη βοηθήσει, διότι κάποια συνωμοσία εξυφαίνεται εις βάρος της με σκοπό τη διαδοχή της.
Χορταστική, οικογενειακή περιπέτεια με πλούσια εφέ και έντονη δράση. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/1/20
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Διάρκεια: 106’
Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Γκέιγκαν 
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τομ Χόλαντ, Μάικλ Σιν, Ράμι Μάλεκ, Τζέσι Μπάκλεϊ, Έμα Τόμσον, Ράλφ Φάινς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κούμελ Ναντζιανί, Αντόνιο Μπαντέρας, Σελίνα Γκόμεζ, Τζον Τσένα, Οκτάβια Σπένσερ, Κάρμεν Ετζόγκο, Ράλφ Ίνσεσον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χάρι Κολέτ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Κρεγκ Ρόμπινσον 
Σύνοψη: Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Ντούλιτλ (Ντάουνι Τζούνιορ) ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσα Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Τζέσι Μπάκλεϊ) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.
Την αναζήτηση του Δόκτορα Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος (Χάρι Κολέτ) και μια τρελή κομπανία ζώων η οποία συμπεριλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα (Ράμι Μάλεκ), μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια (Οκτάβια Σπένσερ), μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.
Διανομή: Tulip