17/8/19

Red Sea Diving Resort

Η ταινία του Γκίντεον Ραφ αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων της Μοσάντ, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '80 φυγάδευαν πρόσφυγες Εβραίους της Αιθιοπίας μέσω του Σουδάν στο Ισραήλ. 
Πρόκειται για μια τυπική περιπέτεια φυγάδευσης, δια μέσου ενός υποτιθέμενου παραθαλάσσιου θερέτρου που υπόσχεται υποβρύχιες απολαύσεις. Το θέρετρο το λειτουργούν με κίνδυνο της ζωής τους, πράκτορες ειδικών αποστολών με επικεφαλής των Άρι Λέβινσον, που τον υποδύεται ηρωικά ο Κρις Ίβανς, 

ο οποίος από τα πρώτα πλάνα της ταινίας, φαίνεται να είναι ο γενναίος και ο φιλότιμος της παρέας.
Εννοείται ότι στο θέρετρο καταφθάνουν σε τακτά διαστήματα, πραγματικοί τουρίστες που δεν ξέρουν ότι πρόκειται για «βιτρίνα» από την οποία τις νύχτες χωρίς φεγγάρι φυγαδεύονται Εβραίοι, γεγονός που καθιστά τις επιχειρήσεις διάσωσης ακόμα πιο δύσκολες.
Το σενάριο δεν έχει ανατροπές, η περιπέτεια από τον τρόπο που ξεκινά δείχνει να είναι προβλέψιμη και ολίγον προπαγανδιστική. Υπάρχει κάποια ένταση, αλλά δεν είναι από τις ταινίες που θα θυμάσαι όταν θα έχει τελειώσει. Αυτό που πραγματικά μένει στο θεατή –τουλάχιστον σε μένα- είναι ότι μέχρι αυτή την ταινία πιθανόν να μη γνώριζε ότι συνέβαιναν τέτοιες ιστορίες στην Αιθιοπία και ότι έφευγαν πρόσφυγες προς την παραλία του Σουδάν με σκοπό να περάσουν απέναντι και να πάνε στο Ισραήλ. Ομολογουμένως το θέμα είναι συγκινητικό και προσφέρεται για σενάρια θρίλερ περιπέτειας και δράσης. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 31/7/2019 
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης
Σκηνοθεσία: Γκίντεον Ραφ
Παίζουν: Κρις Ίβανς, Μάικ Κένεθ Γουίλιαμς, Χέιλι Μπένετ, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μπουλέλο Γκρούτμπουμ, Σίζο Μαλάνγκου
Σύνοψη: Μυστικοί πράκτορες χρησιμοποιούν ως πρόφαση ένα ξενοδοχείο για να διακινούν λαθραία πρόσφυγες από την Αιθιοπία. Μια αποστολή διάσωσης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. (Αποκλειστικά στο Netflix)