13/6/19

Booksmart

Μια εφηβική κωμωδία, η οποία στα χέρια της ηθοποιού Ολίβια Γουάιλντ (κάνει το σκηνοθετικό της ντεπούτο) αποκτά μια «καλοκαιρινή» φρεσκάδα και αντιμετωπίζει το θέμα δύο συμμαθητριών -που ετοιμάζονται για αποφοίτηση μη έχοντας «γλεντήσει» τη ζωή τους- με ιδιαίτερο κέφι και μπρίο.

Η μια, η Έιμι (Κάιτλιν Ντέβερ), είναι υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης και «τσιμπημένη» με την κοπέλα που της κάνει ιδιαίτερα. Η άλλη, η Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν), είναι μια καταφερτζού που κοιτάει μόνο το μέλλον της και δεν θέλει να σπαταλάει τον χρόνο της σε τίποτα άλλο. 
Οι δύο μαζί, τις τελευταίες μέρες πριν αποφοιτήσουν και ενώ ετοιμάζεται ένα πάρτυ αποφοίτησης, διαπιστώνουν ότι μέχρι εκείνη την ώρα που το είχαν ρίξει αποκλειστικά στο διάβασμα για να εισαχθούν σε «σοβαρά» πανεπιστήμια, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες είχαν πετύχει στα ίδια πανεπιστήμια παρά τις τρέλες που έκαναν σε όλη τη σχολική περίοδο. 
Αποφασίζουν λοιπόν, να τα προλάβουν όλα, πλην όμως η Έιμι παρόλο που είναι τολμηρή και παίρνει πρωτοβουλίες για τις άλλες, όταν πρόκειται για τον εαυτό της είναι διστακτική, δεν έχει θάρρος. Αντίθετα με την Μόλι, που είναι σίγουρη για το τι θέλει να κάνει στη ζωή της και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει.
Με αυτούς τους χαρακτήρες, που άλλοτε συμφωνούν και άλλοτε διαφωνούν, θα οδηγηθούν σε απρόβλεπτες καταστάσεις με κωμικές ή και δραματικές συνέπειες, αλλά τελικά θα είναι μαθήματα για το μέλλον τους.
Διασκεδαστική σε γενικές γραμμές και με αρκετά καλές ερμηνείες η ταινία, χαρίζει άνετα δύο διασκεδαστικές ώρες. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/6/2019
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ  
Παίζουν: Κέιτλιν Ντέβερ, Μπίνι Φέλντσταϊν, Λίζα Κούντροου, Μπίλι Λουρντ, Τζέισον Σουντέικις, Μέισον Γκούντινγκ, Νίκο Χιράγα, Νταϊάνα Σίλβερς, Τζέσικα Γουίλιαμς 
Σύνοψη: Κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, οι Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ) και Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν) πίστευαν ότι έχοντας τη μύτη τους χωμένη μονίμως στα βιβλία θα υπερτερούσαν των έξαλλων συμμαθητριών τους. Την παραμονή της αποφοίτησής τους, η πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα καθώς συνειδητοποιούν ότι έχασαν πολλά όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους. Αποφασισμένες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, προσπαθούν να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ χαοτικής περιπέτειας που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει γι’ αυτό. (Από την Odeon)