6/6/19

Όλες οι νέες ταινίες από 6/6/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας - X-Men: Dark Phoenix
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας  
Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ 
Παίζουν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ, Σόφι Τέρνερ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ίβαν Πίτερς, Τζέσικα Τσαστέιν 
Σύνοψη: Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της, αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα - έναν από αυτούς.
Διανομή: Odeon

Ένα αγγελικό πρόσωπο - Gueule d' ange - Angel face
Είδος: Δράμα  
Σκηνοθεσία: Βανέσα Φίλιο  
Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξού-Ετέ, Αλμπάν Λενουάρ, Αμελί Ντορ  
Σύνοψη: Η Μαρλέν, που ζει με την οκτάχρονη κόρη της, Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα μετά από μια νύχτα ξέφρενης διασκέδασης, κι αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων και να ζήσει ανέμελα τη ζωή της, πέρα από κάθε σύμβαση. Απορρίπτοντας την αφοσίωση και την κανονικότητα που επιβάλλεται να έχει μια μητέρα, η Μαρλέν παραδίδεται στα πάθη της, αδιαφορώντας για την κόρη της και τις επιπτώσεις που έχει η στάση της στον ψυχισμό του παιδιού. Η μικρή θα πρέπει, σε μια αντιστροφή ρόλων, να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της μητέρας της, έτσι ώστε να την κερδίσει πίσω. 
Ξεβαμμένα ξανθά μαλλιά και πολύ γκλίτερ αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του party-girl, που τυγχάνει να είναι και μητέρα, μέσα από το ονειροπόλο βλέμμα της Μαριόν Κοτιγιάρ και μια μικρή πρωταγωνίστρια - αποκάλυψη που αναμετριέται επί ίσοις όροις με την καταξιωμένη ηθοποιό.
Διανομή: Weird Wave

Αγκάθα: Η εξιχνίαση ενός φόνου - Agatha and the truth of murder
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Τέρι Λόαν 
Παίζουν: Ρουθ Μπράντλεϊ, Μπίμπι Κέιβ, Ντιν Άντριους
Σύνοψη: 1926. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο που ακολουθεί αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στη Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε, να βρει τον δολοφόνο. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.
Μια αυθεντική ταινία μυστηρίου βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα
Διανομή: Spentzos Film

Έντμοντ: Ένας απρόβλεπτος συγγραφέας - Edmond
Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Ιστορική  
Σκηνοθεσία: Αλεξίς Μισαλίκ  
Παίζουν: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν  
Σύνοψη: Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάν δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια. Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προσφέρει στον μεγάλο ηθοποιό του θέατρου Κονστάντ Κοκλέν ένα νέο έργο και συγκεκριμένα μια ηρωική κωμωδία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα. Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει. Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ.
Διανομή: Odeon

Η κομπίνα - The hustle
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Κρις Άντισον  
Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Άλεξ Σαρπ 
Σύνοψη: Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με τη χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών, οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.
Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον), η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και ιδιαίτερες φιλοδοξίες. - αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα. Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.
Διανομή: Tulip

Καζανόβα, η τελευταία αγάπη - Dernier amour - Casanova, last love
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Μπενόιτ Ζακότ 
Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Στέισι Μαρτίν, Βαλέρια Γκολίνο 
Σύνοψη: Ποιος είναι ο Καζανόβα; Γεννημένος τον 18ο αιώνα, είναι ένας
τυχοδιώκτης από τη Βενετία. Ένας πολίτης του κόσμου. Έχει εμμονή με την απόλαυση, τον τζόγο και την περιπέτεια. Φτάνει στο Λονδίνο για πρώτη φορά και καταλήγει στον πιο διάσημο και πολυτελή οίκο ανοχής που ανήκει σε έναν Γάλλο, με τον οποίο θα γίνουν φίλοι και συνένοχοι.
Διανομή: Tanweer

Ποιός σκότωσε τη λαίδη Γουίνσλεϊ  - Lady Winsley
Είδος: Κωμωδία, Αστυνομική 
Σκηνοθεσία: Χινέρ Σαλίμ 
Παίζουν: Μεχμέτ Κουρτουλούς, Εζγκί Μολά, Σανάι Γκούρλερ 
Σύνοψη: Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται σε ένα μικρό τούρκικο νησί. Ο διάσημος επιθεωρητής Φεργκάν, απόμακρος αλλά και μεθοδικός στην δουλειά του, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα. Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά σε αυτό το απόμακρο κομμάτι της χώρας, όπου τα ταμπού αφθονούν, οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν δυνατοί και οι παραδόσεις είναι ισχυρότερες απ’ οτιδήποτε άλλο…
Διανομή: Rosebud21-Seven

Ο ήλιος είναι ένα αστέρι - The sun is also a star
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ράι Ρούσο Γιουνγκ  
Παίζουν: Γιάρα Σαχίντι, Τσαρλς Μέλτον, Τζον Λεγκουιζιάμο  
Σύνοψη: Ο ρομαντικός ντετέκτιβ Ντάνιελ Μπάε και η κυνική Τζαμαϊκανή Νατάσα Κίνγκσλεϊ συναντιούνται στην Νέα Υόρκη και μέσα στην ένταση και το πάθος της πόλης, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όμως ο χρόνος τους τελειώνει, καθώς τις επόμενες ώρες η Νατάσα και η οικογένειά της πρόκειται να απελαθούν από τις ΗΠΑ. Και η Νατάσα θα πρέπει να παλέψει για να αποτρέψει την απέλαση της οικογένειάς της, αλλά και για να ζήσει τον έρωτά της με τον Ντάνιελ, ο οποίος πιστεύει ότι είναι προορισμένοι να είναι μαζί
Διανομή: Tanweer

Σύνορα  - Gräns - Border
Είδος: Φαντασίας, Θρίλερ, Αισθηματική, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι 
Παίζουν: Εύα Μελάντερ, Ερο Μιλόνοφ, Γιόργκεν Τόρσον, Αν Πετρέν, Στεν Λιούνγκρεν
Σύνοψη: Η ζωή μιας αστυνομικού των τελωνείων με ασύλληπτα οξυμένη όσφρηση παίρνει απρόσμενη τροπή όταν συναντά έναν σκοτεινό άνδρα που κουβαλά στις αποσκευές του μια φοβερή αποκάλυψη για την ίδια της την ύπαρξη. Μια ταινία που αμφισβητεί τα σύνορα ανάμεσα στα κινηματογραφικά είδη, στο σινεμά και στις άλλες τέχνες, στην πραγματικότητα και στο παράλογο ή στο οικείο και το ξένο, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιον Άιγβιντε Λίντκβιστ (συγγραφέα του «Άσε το κακό να μπει»).
Διανομή: Seven Films

Αντίο φίλε - Adieu l' ami
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου (1968)
Σκηνοθεσία: Ζαν Ερμάν 
Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Τσαρλς Μπρόνσον, Όλγα Ζορζ Πικό, Μπριζίτ Φοσέ, Μπερνάρ Φρεσόν 
Σύνοψη: Μετά τον Πόλεμο της Αλγερίας, δύο λεγεωνάριοι φτάνουν στη Μασσαλία για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή τους. Ο Ντίνο Μπαράν (Αλέν Ντελόν), γιατρός της Λεγεώνας των Ξένων, θα πεισθεί να βοηθήσει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Ιζαμπέλ, για να τοποθετήσει κάποια κλεμμένα ομόλογα μέσα στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας όπου εργάζεται. Θα προσληφθεί στην εταιρεία ως γιατρός, με βοηθό μία νεαρή που την αποκαλούν «Βατερλώ». Τα Χριστούγεννα επιδιώκει να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο, αλλά βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο λεγεωνάριο, αντίπαλό του Φραντς Προπ (Τσαρλς Μπρόνσον). Κλειδωμένοι στο υπόγειο ανοίγουν τελικά το χρηματοκιβώτιο, αλλά ανακαλύπτουν ότι τους έχουν εξαπατήσει και τους έχουν στήσει ενέδρα
Διανομή: Bibliotheque Open