30/5/19

Χορεύοντας με τη Μάργκο - Bailando con Margot - Dancing with Margot

Με tag το «ένας ντετέκτιβ, μια γυναίκα, ένας κλεμμένος πίνακας ζωγραφικής και η Αβάνα του 1958» ο Αρτούρο Σαντάνα σε αυτή την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία καταγράφει τις διαφορετικές εποχές της ιστορίας της Αβάνα με συναρπαστικό τρόπο μέσα από τη ζωή μιας όμορφης πλούσιας χήρας στην πόλη από το 1918 μέχρι το 1958.


Πρόκειται για ένα αστυνομικής χροιάς νοσταλγικό ρετρό φιλμ, γεμάτο μουσική, όμορφες εικόνες και με τη μοναδική ματιά του σκηνοθέτη (για την οποία είναι γνωστός τόσο από τα ντοκιμαντέρ του, όσο και από τις μικρού μήκους ταινίες του),  όπου είναι εμφανέστατη σε κάθε πλάνο.
Αν και η ταινία είναι προφανώς neo-noir, καταφέρνει να ισορροπεί χωρίς υπερβολές πάνω και σε άλλα κινηματογραφικά είδη, όπως μελόδραμα, μουσικές και αθλητικές ταινίες μεταξύ άλλων. (Κριτική μου από το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/5/2019
Είδος: Φιλμ Νουάρ, Δράμα
Σκηνοθεσία: Αρτούρο Σαντάνα
Παίζουν: Μίρθα Ιμπάρα, Έρντγουιν Φερνάντεζ, Γενίς Σορία, Νίου Βεντούρα  
Σύνοψη: 31 Δεκεμβρίου 1958, παραμονές της Κουβανικής Επανάστασης. Ένας σπάνιος πίνακας εξαφανίζεται από το σπίτι μιας όμορφης πλούσιας χήρας στην Αβάνα. Η σχέση μεταξύ τους εν μέσω της έρευνας και άλλων γεγονότων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την ιστορία τόσο του σπιτιού, όσο και της ίδιας της οικογένειας. Η άφιξη των γενειοφόρων επαναστατών στην Αβάνα, αλλάζει την μοίρα όλων. (Από τη New Star)