24/4/19

Ο αδίστακτος – Lo spietato

Την ιταλική εκδοχή του «Σημαδεμένου» με τον Αλ Πατσίνο, θα μπορούσε να αποτελεί αυτή η ταινία, στην οποία παρακολουθούμε την ιστορία ενός μαφιόζου νρκωτικών στη δεκαετία του ’80. 
Βρισκόμαστε στο Μιλάνο το 1990 και ο Σάντο Ρούσο (που τον υποδύεται ο Ρικάρντο Σκαμάρσιο μιμούμενος τον Αλ Πατσίνο) ώριμος πλέον, αναπολεί και μας αφηγείται, πώς από την εφηβική του ηλικία, μπήκε στην παρανομία και μεγαλώνοντας εξελίχθηκε σε διακινητή ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο.

Με flashback βλέπουμε τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο που εξωθούν το νεαρό Σάντο να εγκαταλείπει το σπίτι του (και μια υποψήφια νύφη που τον περιμένει με τους γονείς της) και να βγαίνει στην παρανομία αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να βγάλει λεφτά και να ζήσει τη μεγάλη ζωή. 
Βίαιη και τολμηρή ταυτόχρονα ταινία, με αργό ρυθμό, αλλά ικανή να σε παρασύρει στον κόσμο της, μέσα από original ερμηνείες και καταστάσεις. Ο σκηνοθέτης Ρενάτο Ντι Μαρία μέσα από μια παλιομοδίτικη φωτογράφηση, τη γνωστή μουσική των δεκαετιών ’70 και ’80 και τα πειστικά ντεκόρ και κοστούμια, που συνοδεύονται από μοντέλα ιταλικών αυτοκινήτων που δεν υπάρχουν πλέον, έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα ταινία. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Δράμα (2019)
Σκηνοθεσία: Ρενάτο Ντι Μαρία
Παίζουν: Ρικάρντο Σκαμάρσιο, Σάρα Σεράιοκο, Αλέσιο Πράτικο, Αλεσάντρο Τεντέσκι, Μαρία-Άντζε Κάστα
Σύνοψη: Ένας επαναστατημένος νέος, μεγαλώνοντας εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της «χρυσής» εποχής της μαφίας των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 στο Μιλάνο. (Από το Netflix)