15/3/19

Taboo

Το Taboo είναι ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό θρίλερ εποχής, σε παραγωγή BBC, που δημιούργησαν ο Στίβεν Νάιτ, ο Τομ Χάρντι και ο πατέρας του Έντουαρντ και είναι βασισμένο σε σενάριο των πατέρα και γιου Χάρντι. Ένα σενάριο, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Τομ Χάρντι.

Η εποχή στην οποία διαδραματίζεται η υπόθεση (που είναι γεμάτη από μυστήριο, οικογενειακά αλλά και εμπορικά και πολιτικά συμφέροντα), είναι το 1814 στο Λονδίνο. Εκεί, εμφανίζεται από το πουθενά ο Τζέιμς Ντελέινι (τον υποδύεται ο Τομ Χάρντι), ένας άνθρωπος που φέρεται να έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου και επιστρέφει στο Λονδίνο βαθιά αλλαγμένος έπειτα από μακρόχρονη απουσία στην Αφρική. Η επιστροφή του καλύπτεται από ένα μυστήριο και θα τρομάξει πολύ κόσμο, που τον θεωρούσε νεκρό. Η αύρα που τον περιβάλλει είναι ολίγον μεταφυσική, διότι που απ’ όπου περάσει αφήνει νεκρούς πίσω του. Υπάρχει όμως κάποια δικαιολογία για τη συμπεριφορά του και αυτή είναι η εκδίκηση, αφού κατά τη διάρκεια της απουσίας του, κάποιοι που επιβουλεύονταν την μεγάλη περιουσία του πλοιοκτήτη πατέρα του, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες να του την κλέψουν. Μεταξύ των διεκδικητών βρίσκονται ανταγωνιστές και κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι από τη στιγμή που μαθαίνουν την εμφάνισή του τον θέλουν νεκρό. 
Ο σκηνοθετικός ρυθμός είναι αργός και το μόνο που προσφέρει είναι ότι αναδεικνύει το υποκριτικό ταλέντο του Τομ Χάρντι, ο οποίος είναι πραγματικά εξαιρετικός.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι αυθεντικά (BBC είναι αυτό) και η ατμόσφαιρα εξαιρετικά σκοτεινή και μυστηριώδης, ενώ η βία περισσεύει.
Η σειρά αποτελείται από δύο σεζόν (η πρώτη που έχω δει αποτελείται από οκτώ επεισόδια)
INFO
Προβάλλεται από 2/3/2019 στην ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία:  Κρίστοφερ Νάιχολμ και Άντερς Ένγκστρομ 
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μάικλ Κέλι, Ούνα Τσάπλιν, Τζόναθαν Πράις, Ντέιβιντ Χέιμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζέφερσον Χολ, Λίο Μπιλ, Εντ Χογκ.
Φωτο: imdb