21/3/19

Τα δύο πρόσωπα του νόμου - Dragged across concrete

Τα «Δύο πρόσωπα του νόμου» αποτελούν το δεύτερο σενάριο που έγραψε ο Σ. Κρεγκ Ζάλερ μετά το εντυπωσιακό σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Τσεκούρι από κόκκαλο» (ένα εξαιρετικά βίαιο γουέστερν με κανίβαλους ινδιάνους, για όσους δεν θυμούνται), ενώ στη δεύτερη ταινία του «Καυγάς στο Μπλοκ 99» (μια πολύ βίαιη ταινία-φυλακής, όπου πρωταγωνιστούσε και πάλι ο Βινς Βον) επαναπροσδιόρισε και όρισε την σκηνοθετική του ταυτότητα. 

«Και οι δύο ταινίες μου καταδεικνύουν την ανάγκη μου να φτιάχνω έργα πλούσια σε δράση, πολλαπλές οπτικές γωνίες, σύνθετους χαρακτήρες, σκηνές που αναπνέουν και στιγμές δράματος, κωμωδίας και έκπληξης. Η τρίτη μου ταινία ήθελα να είναι γεμάτη αγωνία, δράμα και περιπέτεια», σχολιάζει ο Ζάλερ και βλέποντας την ταινία, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί του.
Μια ληστεία, δύο έντιμοι και σκληροί μπάτσοι που υποκύπτουν στο εύκολο χρήμα για να σώσουν τις οικογένειες τους, ψυχασθενείς κακοποιοί και η σύγχρονη κοινωνία εμπλέκονται σεναριακά εξίσου κάτω από το φακό του Ζάλερ, που έτσι σχολιάζει τα πάντα με σκληρότητα αλλά και υποδόριο χιούμορ. 
Ο σχεδόν αγνώριστος με το μουστάκι Μελ Γκίμπσον και ο Βινς Βον είναι υπέροχοι στον αμοραλισμό τους και η δράση γενικά καλά κρατάει. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 21/3/19
Είδος: Αστυνομική, Δράσης, Θρίλερ, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάχλερ  
Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τόρι Κιτλς  
Σύνοψη: Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά. (Από την Odeon)