16/11/18

Αιγαίο SOS

Μια ωραία σεναριακή ιδέα, που όμως εξαντλείται πολύ γρήγορα και εξελίσσεται σε ταινία τηλεοπτικού τύπου, με κοινότοπα αστεία και αμφιλεγόμενο χιούμορ.

Το νησί που αναδύεται και εκπλήσσει Έλληνες και Τούρκους κυβερνώντες καθώς και τα πληρώματα δύο πλοίων που περιπολούν το Αιγαίο, μπορούσε να γίνει μια σάτιρα που θα έσπαγε κόκκαλα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τόλμη. Έτσι από τα πρώτα λεπτά το φιλμ καταλήγει σε φαρσοκωμωδία με τηλεοπτικούς διαλόγους και ατάκες στρατιωτικού χαβαλέ.
Η προχειρότητα δεν εξαντλείται όμως μόνο στο σενάριο, αλλά προχωράει και στις «φυσικές» λεπτομέρειες (μιας και τα γυρίσματα είναι εξωτερικά), όπως το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανάδυση στη βραχονησίδα ευδοκιμούν φρέσκα πουρνάρια και γαϊδουράγκαθα, ενώ υπάρχει και μια μικρή παραλία προσβάσιμη με βότσαλα και ρηχή θάλασσα, ζηλευτή για αντίσκηνα, ξάπλες και θαλάσσιο μπάνιο. 
Θα έλεγα «πάει στα κομμάτια» με τις ατέλειες, αν υπήρχε καλύτερη ηχοληψία και ερμηνείες. Αλλά ούτε αυτά σε παρακινούν για να καθίσεις μέχρι το τέλος της ταινίας, με την ελπίδα ότι μπορεί να γελάσεις. 
Με επιείκεια, κρίνεται μέτρια η ταινία. 
INFO
Προβάλλεται από 15-11-18
Είδος: Κωμωδία / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta
Σύνοψη: Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.
Διανομή: Odeon