29/11/18

Κριντ ΙΙ – Creed 2

Μια ταινία για την εξιλέωση και την εκδίκηση, μέσα από πυγμαχικούς αγώνες, οι οποίοι όμως έχουν μεγάλη σημασία για τους πρωταγωνιστικούς ήρωες που έχουν «προηγούμενα» από τη «Γέννηση ενός θρύλου» το 2015 το πρώτο Creed, δηλαδή.

Για τον Ρόκι, είναι η πιο σκοτεινή στιγμή στη ζωή του, επειδή ο Απόλλο τον αντικατέστησε στον αγώνα με τον Ιβάν και πέθανε. Οπότε τώρα, ο Άντονι νιώθει ότι μπορεί να παλέψει με τον γιο του Ιβάν, τον Βίκτορ, για να ισοφαρίσει για τον πατέρα του. Από την άλλη, ο Ιβάν, αφού ηττήθηκε στον αγώνα με τον Ρόκι, έχασε τα πάντα και πέρασε χρόνια ποτίζοντας το γιο του με μίσος και δίψα για εκδίκηση, θέλοντας να αποδείξει στον κόσμο ότι δεν είναι ένας χαμένος. Για’ αυτό και χρησιμοποιεί τον Βίκτορ για να το καταφέρει αυτό. Τι μένει; Ο Άντονι με προπονητή τον Ρόκι (που δεν του πολύ-αρέσει ο αγώνας-εκδίκηση) να παλέψει με τον Βίκτορ, που τον προπονεί ο «λυσσασμένος» Ιβάν.
Με τις οικογενειακές στιγμές -εκατέρωθεν- να είναι λίγο τραβηγμένες προς το υπερβολικό μελόδραμα, η ταινία κυλάει προβλέψιμα, για όσους έχουν παρακολουθήσει τη σειρά Ρόκι. Το μόνο που απομένει, είναι οι πειστικές σκηνές πυγμαχίας, η καθοδήγηση της κερκίδας και το κοφτό μοντάζ στο ριγκ και την κερκίδα, φυσικά. Όλη η ατμόσφαιρα ενός αγώνα πυγμαχίας για τον παγκόσμιο τίτλο.
Για τους μη φίλους του μποξ, η ταινία βλέπεται σαν θρίλερ αγωνίας για την τελική μάχη, που όπως και να το κάνουμε είναι συναρπαστική (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 29/11/18
Είδος: Δράμα / Αθλητική 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Καπλ Τζούνιορ 
Παίζουν: Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ   
Σύνοψη: Κάτω από την καθοδήγηση του Ρόκι Μπαλμπόα, ο πρόσφατα παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κατηγορία Ελαφριών Βαρέων Βαρών (81 κ.) Άντονις Κριντ αντιμετωπίζει τον Βίκτορ, γιο του Ιβάν Ντράγκο.
Διανομή: Tanweer