15/11/18

Νέες ταινίες από 15/11/2018

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Μαίρη Σέλλεϋ – Mary Shelley
Είδος: Δράμα / Βιογραφική / Αισθηματική   
Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ
Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Ουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι  
Σύνοψη: 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η ταινία αυτή έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Φρανκενστάιν», που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.
Διανομή: Odeon

Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ - Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald
Είδος: Φαντασίας / Περιπέτεια / Οικογενειακή, 
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς 
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Έζρα Μίλερ, Ζόι Κράβιτζ, Έντι Ρεντμέιν, Τζουντ Λο, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Γουίλιαμ Νέιντιλαμ, Κέβιν Γκάθρι, Κάρμεν Εχόγκο, Πόπι Κόρμπι Τουέκ
Σύνοψη: Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του σίκουελ «Wizarding World» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους -ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα- συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ΄ εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα υπόλοιπα πλάσματα.
Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.
Διανομή: Tanweer

Οι κληρονόμοι - Las herederas - The heiresses
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μαρτσέλο Μαρτινέζι 
Παίζουν: Άνα Μπρουν, Μαργαρίτα Ίρουν, Ιβάνοβα, Νίλντα Γκονζάλεζ, Μαρία Μαρτέν, Αλίσια ΓΚουέρα 
Σύνοψη: Όταν η Τσικίτα οδηγείται στη φυλακή για χρέη προς την τράπεζα -κάτι που οι Αρχές της Παραγουάης βαφτίζουν «απάτη»- η Τσέλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μετέωρη πραγματικότητα, αφού θα είναι αναγκασμένη να σηκώσει το βάρος του σπιτιού και να αναλάβει πρωτοβουλίες που μέχρι πρότινος βάραιναν τη σύντροφό της. Παράλληλα, αρχίζει να μπαίνει σε πειρασμό από τη γνωριμία της με μια γοητευτική σαραντάρα. 
Διανομή: Weird Wave

Σε πόλεμο - At war - En guerre 
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέρ, Ζακ Μπορντερί 
Σύνοψη: Αφού υποσχέθηκαν σε 1100 εργαζόμενους ότι δε θα χάσουν τη δουλειά τους, οι διαχειριστές ενός εργοστασίου αποφασίζουν ξαφνικά να το κλείσουν. Ο Λοράν αναλαμβάνει τα ηνία του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια πάλη ενάντια σε αυτήν την απόφαση.
Διανομή: Seven Films

Αιγαίο SOS 
Είδος: Κωμωδία / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Fu Yin
Σύνοψη: Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.
Διανομή: Odeon
(Από την παρουσίαση στη σημερινή Αμαρυσία)