4/10/18

Περίπτωση συνείδησης - No date, no sign

Μια ταινία για τα ηθικά διλήμματα και την καταστροφική δειλία, που μας έρχεται από το Ιράν δια χειρός Βαχίντ Ζαλιλβάντ, ο οποίος έχει καταφέρει να αποτυπώσει και να σχολιάσει τον περίγυρο που περικλείει το σύστημα υγείας και την ιατροδικαστική εξουσία της χώρας του, ταυτόχρονα.

Ο Ζαλιλβάντ εισδύει σε βάθος σε ιδιόρρυθμους χαρακτήρες, τους οποίους στήνει μετά από ενδελεχή παρατήρηση, να παρουσιάζουν τις τυπικές αδυναμίες και τις ενοχές ανθρώπων που «θέλουν και δεν θέλουν» να αποκαλύψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει γύρω τους και τελικά οδηγούν τις καταστάσεις σε λάθος κατεύθυνση.
Συνολικά έχουμε μέσα και από τις αρκετά καλές ερμηνείες, ένα εκλεκτό δείγμα του ιρανικού κινηματογράφου, που τελευταία δίνει μεγάλη σημασία στα κοινωνικά προβλήματα και τις σχέσεις των ανθρώπων. (Κριτική μου ατο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 4/10/18
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Βαχίντ Ζαλιλβάντ
Παίζουν: Αμίρ Αγκαΐ, Ζακιέ Μπεχμπακανί, Σαΐντ Νταχ, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Χεντιγιέχ Τεχράν 
Σύνοψη: Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση…
Διανομή: Ama Films