30/8/18

Upgrade

Τοποθετημένο σε μια μελλοντική κοινωνία τύπου Blade Runner, με τη λογική του Roboccop και το σενάριο του «Εκδικητή της νύχτας» (το θύμα αναλαμβάνει να εκδικηθεί του φονιάδες της συζύγου του) διανθισμένο με ανταγωνισμό εταιριών ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτουν ανθρωποειδή του τύπου «Εξολοθρευτής»,
το φιλμ προσπαθεί να δώσει κάποιο νέο αέρα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης, αλλά το μόνο που μας χαρίζει είναι ένα υποβλητικό και γεμάτο μπάσα soundtrack, που αναδεικνύουν τη νέα (7channel surround) ηχητική τεχνολογία (τουλάχιστον στην αίθουσα που έγινε η δημοσιογραφική προβολή).
Όσον αφορά στα ψευδοφιλοσοφικά διλλήματα που θέτει το σενάριο και τα οποία συζητιούνται από τους κεντρικούς χαρακτήρες προς το φινάλε της ταινίας, μου θύμισαν τα διλλήματα που είχαν τεθεί από τις πρώτες σκηνές του Roboccop, όταν ετοιμαζόταν η μετάλλαξη του κεντρικού ήρωα, που θα ήταν σώμα μηχανής, αλλά μυαλό ανθρώπου με συναισθήματα.  
Στο Upgrade, έχουμε ένα λογισμικό που παίρνει πρωτοβουλίες και τείνει να ενεργεί αυτοβούλως με ανεξέλεγκτες –φυσικά- και βίαιες συνέπειες, αφού καταφέρνει να κινεί το σώμα στο οποίο είναι εμφυτευμένο, παρά τη βούληση του ανθρώπου που το φιλοξενεί.
Πάντως είναι μια αρκετά γρήγορη περιπέτεια με τα γνωστά εφέ και τα «χορευτικά» των μαχών σώμα με σώμα. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/8/18
Είδος: Δράσης / Επιστημονικής Φαντασίας / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Λι Γουάνελ
Παίζουν: Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν, Σάιμον Μέιντεν, Κρίστοφερ Κίρμπι, Κλέιτον Τζάκομπσον, Μπένεκτιτ Χάρντι, Ρίτσαρντ Κόθορν, Λίντα Κρόπερ, Στιβ Ντάνιελσεν, Μπέτι Γκάμπριελ, Ρένα Γκάλαχερ, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Μάικλ Μ. Φόστερ, Ρίτσαρντ Αναστάσιος
Σύνοψη: Ένας άντρας πέφτει θύμα μιας ομάδας κακοποιών που δολοφονούν τη γυναίκα του ενώ αφήνουν εκείνον παράλυτο. Η δίψα του για εκδίκηση θα ικανοποιηθεί όταν εμφυτεύσει στο σώμα του ένα τεχνολογικά πρωτοποριακό τσιπ που ελέγχει τις κινήσεις του, προσφέροντάς του πανίσχυρες ικανότητες.
Διανομή: U.I.P.