19/8/18

Κυρία από τύχη – Madame

Τρεις εξαιρετικές ερμηνείες (Τόνι Κολέτ, Χάρβεϊ Κεϊτέλ και η άφθαστη Ρόσι Ντε Πάλμα, η και «μούσα του Αλμοδοβάρ» αποκαλούμενη) δεν μπορούν να φέρουν την άνοιξη σ’ αυτή την κομεντί, της οποίας ο ξένος τίτλος (Κυρία) αφορά δύο γυναίκες: μια που αξίζει να τον φέρει και μια ανάξια. Αυτό είναι και το κύριο θέμα, γύρω από το οποίο περιστρέφονται οι καταστάσεις του σεναρίου: ο χαρακτήρας δύο διαφορετικών γυναικών, μιας μεγαλοαστής, της «κυρίας» του σπιτιού και της υπηρέτριάς της, που κατά βάθος είναι πραγματική κυρία.

Η ταινία ξεκινάει τυπικά και φλύαρα συστήνοντάς μας το περιβάλλον στο οποίο κινείται η «κυρία» του σπιτιού (η Τόνι Κολέτ), η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της και την εικόνα της και αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η Ρόσι Ντε Πάλμα, ως υπηρέτρια, ξεδιπλώνει το ταλέντο της εκφράζοντας τον εσωτερικό κόσμο μιας συνειδητοποιημένης γυναίκας, που είναι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό της με και τους άλλους. Μια κυρία, που αναγνωρίζει τα δικαιώματά της και διατηρεί την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο φτωχό κόσμο της.
Ο Χάρβεϊ Κεϊτέλ, ως σύζυγος της «κυρίας» συμπαρίσταται με το γνωστό του ύφος, γνήσια αμερικανός, προσγειωμένος, ειρωνικός και κυνικός, επιβιώνει στο «δήθεν» μεγαλοαστικό περιβάλλον, αντέχοντας και υπομένοντας τα γούστα της «κυρίας» συζύγου του, η οποία εν κατακλείδι, μόνον κυρία δεν είναι.
INFO
Προβάλλεται από 16/8/18
Είδος: Κομεντί / Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Αμάντα Στερς 
Παίζουν: Τόνι Κολέτ, Χάρβεϊ Κεϊτέλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάικλ Σμάιλι, Τομ Χιουζ
Σύνοψη: Η Αν (Τόνι Κολέτ) και ο Μπομπ (Χάρβεϊ Κεϊτέλ) είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι με πολλές διασυνδέσεις, που για να δώσει εκ νέου σπίθα στον έγγαμο βίο, μετακομίζει σε μια έπαυλη στο Παρίσι. Ενώ γίνονται οι προετοιμασίες ενός πολυτελούς δείπνου με εκλεπτυσμένους, κοσμοπολίτες προσκεκλημένους, η οικοδέσποινα ανακαλύπτει ότι οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13. Σε πανικό, η Αν πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Μαρία (Ρόσι Ντε Πάλμα) να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Μαρία κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης (Μάικλ Σμάιλι). Ένα ρομάντζο γεννιέται και η Αν θα αναγκαστεί να κυνηγήσει την οικιακή βοηθό σε όλο το Παρίσι, με σκοπό να δώσει ένα τέλος σ΄ αυτή την απρόσμενη και χαρούμενη ιστορία αγάπης.
Διανομή: Feelgood