5/7/18

Η μέρα της επιστροφής μου - Mercy

Πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν ερασιτέχνη ιστιοπλόο να προσπαθεί να κάνει το γύρο του κόσμου με ένα σκάφος (κάτι σαν καταμαράν με τρεις καρίνες) κατασκευασμένο από τον ίδιο, που παρουσιάζει ατέλειες πριν ακόμα πέσει στο νερό. 

Ο Donald Crowhurst το 1968 άφησε πίσω του γυναίκα και παιδιά έρμαια εκδοτών και ραδιοφωνικών παραγωγών και βγήκε στον ωκεανό, για το «γαμώτο» και ένα χρηματικό ποσό που δεν θα το λέγαμε και σημαντικό ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής του και θεωρώ ότι μόνον η φυσιογνωμία του Κόλιν Φερθ θα μπορούσε να αποδώσει την τραγικότητα αυτού του ανθρώπου και της απίστευτης ιστορίας του, που είναι και αληθινή.
Τραγική επίσης είναι και η φιγούρα της γυναίκας του, την οποία σωστά υποδύεται η Ρέιτσελ Βάις. Αλλά τί να το κάνεις; Όλα σταματούν σ’ αυτά τα δύο στοιχεία και η ταινία δεν δίνει τίποτα περισσότερο. Αν μάλιστα γνωρίζεις και την ιστορία, χάνεται και το στοιχείο του suspense, που ίσως είναι το βασικότερο που απομένει.
Οι εναλλαγές των σκηνών από τον ανοικτό ωκεανό πίσω στη στεριά και την αγωνία των ανθρώπων που άφησε πίσω, πάσχει από ένταση και δραματικότητα και μένει μόνο να παρακολουθείς τις φιλότιμες προσπάθειες δύο πολύ καλών ηθοποιών να σε συγκινήσουν. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 5/7/18
Είδος: Βιογραφική / Δράμα  
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς  
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φερθ, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζόναθαν Μπέιλι, Άντριαν Σίλερ  
Η αποτυχημένη προσπάθεια του ιστιοπλόου Donald Crowhurst να κερδίσει την ρεγκάτα Χρυσή Σφαίρα του1968 καταλήγει με σκανδαλώδη τρόπο να ταξιδεύει μόνος ανά τον κόσμο μέσω θαλάσσης.
Διανομή: Spentzos Film