12/7/18

Σχέδιο απόδρασης 2: Άδης - Escape plan 2: Hades

Όσοι είχατε δει το πρώτο «Σχέδιο Απόδρασης» (2013) του Χάφστρομ πάλι με τον Σταλόνε αλλά και τον Σβρτσενέγκερ, ξεχάστε τις συγκρίσεις, διότι ο τότε σκηνοθέτης είχε κάνει ένα θρίλερ φυλακής – απόδρασης, παρά μια ταινία δράσης. Ο Στίβεν Σ. Μίλλερ πήρε την ιδέα και αυτή τη φορά παρέδωσε ένα φιλμ περισσότερο δράσης, παρά σχεδιασμού και εκτέλεσης μιας απόδρασης. 

Οπότε τι έχουμε; Γρήγορη κίνηση της κάμερας, ταχύτατες εναλλαγές πλάνων και κοφτό μοντάζ και πολλούς θορύβους. Είναι απίστευτο πόσους διαφορετικούς θορύβους μπορούν να βγάλουν οι τεχνικοί ήχου από το ανθρώπινο σώμα όταν κάποιοι παλεύουν, προκειμένου να ευχαριστήσουν το θεατή. Εμένα πάντως μου άρεσε ο ήχος των δάχτυλων ενός εκ των πρωταγωνιστών, όταν έσφιγγε τη γροθιά του σε close up η οποία κροτάλιζε σαν να έπαιζε καστανιέτες ισπανίδα χορεύτρια. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. 
Σημασία έχει ότι η Απόδραση από τον Άδη κουράζει και τον πιο υπομονετικό θεατή. Ο μόνος που δεν κουράζεται είναι ο Σταλόνε, ο οποίος βγάζει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας πίσω από ένα γραφείο συγκεντρώνοντας πληροφορίες, αναλύοντας δεδομένα και δίνοντας κατευθύνσεις. Πολύ κακό για το τίποτα. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/7/18
Είδος: Θρίλερ / Δράσης 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. Μίλλερ 
Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιαομίνγκ Χουάνγκ, Κέρτις -50 Cent- Τζάκσον, Τζέιμι Κινγκ, Τζέσε Μέτκαλφ, Γουές Τσάταμ, Λίντια Χουλ
Σύνοψη: Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!
Διανομή: Odeon