12/7/18

Νέες ταινίες από 12 Ιουλίου 2018

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους 
Μια αμερικάνικη ληστεία - American animals
Είδος: Αστυνομική / Δράμα 
Σκηνοθεσία: Μπαρτ Λέιτον 
Παίζουν: Ίβαν Πίτερς, Μπλέικ Τζένερ, Αν Ντάουντ, Μπάρι Κέογκαν, Τζάρεντ Άμπραχαμσον, Ούντο Κίερ 
Σύνοψη: Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν. Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου.
Διανομή: Seven Films

Ξένος ανταποκριτής - Foreign correspondent 
Είδος: Θρίλερ / Περιπέτεια (1940)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παίζουν: Τζόελ Μακ Κρι, Άλμπερτ Μπάσερμαν, Λάρεν Ντέι, Χέρμπερτ Μάρσαλ, Τζορτζ Σάντερς
Σύνοψη: Ο δημοσιογράφος Τζόνι Τζόουνς στέλνεται στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες ενός σημαντικού «Οργανισμού για την Ειρήνη στην Ευρώπη» που συνεργάζεται με έναν Ειρηνιστή Ολλανδό πολιτικό. Επικεφαλής αυτού του Οργανισμού είναι ο Στίβεν Φίσερ, που είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των εχθρών και ο οποίος προσπαθεί να εξοντώσει τον Ολλανδό.
Ο Τζόνι Τζόουνς, όμως, αντιλαμβάνεται την συνωμοσία και καταδιώκει τον Στίβεν Φίσερ σκοπεύοντας να πετύχει μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία και παράλληλα να κερδίσει την κόρη του κατασκόπου, που είναι αγνή στην ψυχή και πατριώτισσα 
Διανομή: Bibliotheque

Κηδεία είναι, θα περάσει - Señor, dame paciencia
Είδος: Κωμωδία   
Σκηνοθεσία: Άλβαρο Ντίαθ Λορένθο
Παίζουν: Ρόσι Ντε Πάλμα, Χορδί Σάντσεθ, Αντρές Βελενκόσο, Εδουάρδο Καζανόβα, Μέγκαν Μοντανέρ, Σίλβια Αλόνσο 
Σύνοψη: Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του, ο Γκρεγκόριο, ένας γκρινιάρης συντηρητικός άντρας και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να εκπληρώσει την τελευταία της επιθυμία: ένα Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους στο Σανλούκαρ, για να πετάξουν τις στάχτες της στο ποτάμι. 
Η κόρη του Σάντρα είναι παντρεμένη με έναν Καταλανό και σκληροπυρηνικό οπαδό της Μπαρτσελόνα, που θέλει να στείλει το -αγέννητο ακόμα- εγγόνι του Γκρεγκόριο σε ένα δίγλωσσο καταλανο-αγγλικό σχολείο στη Βαρκελώνη. Η κόρη του Αλίσια βγαίνει με έναν αναρχικό χίπη και ο γιος του Κάρλος, στον οποίο δεν μιλάει τους τελευταίους έξι μήνες από τότε που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, καταφθάνει με τον Βάσκο μαύρο φίλο του. 
Αυτό το ταξίδι στον νότο της Ισπανίας θα δοκιμάσει στο έπακρο την ικανότητα αυτής της δυσλειτουργικής οικογένειας να συγχωρεί και να αποδέχεται το κάθε μέλος με τα ελαττώματα του. 
Διανομή: Tanweer

Αμπρακατάμπρα - Abracadabra
Είδος: Φαντασίας / Μαύρη κωμωδία
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπεργκέρ  
Παίζουν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Πρισίλα Ντελγκάδο, Χαβιέ Αντόν, Χοσέ Μότα, Κουίμ Γκουτιέρεζ, Τζόζεπ Μαρία Που 
Σύνοψη: Η Κάρμεν ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της Κάρλος. Εκείνη είναι μια συνηθισμένη νοικοκυρά, αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου που ζει και αναπνέει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα θα σπάσει για πάντα. Στη δεξίωση του γάμου του Πέπε ξαδέλφου της Κάρμεν, ένας ερασιτέχνης υπνωτιστής, κάνει επίδειξη στο κοινό. Ζητά έναν εθελοντή και ο επιφυλακτικός Κάρλος αποδέχεται την πρόσκληση του. Το επόμενο πρωί ο Κάρλος αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα. Κάτι πήγε λάθος και τώρα ένα πνεύμα τον έχει στοιχειώσει. Τα ξαδέλφια ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν μία σουρεαλιστική έρευνα για να φέρουν τον Κάρλος πίσω, όσο η Κάρμεν αρχίζει να νιώθει μία αλλόκοτη έλξη για τον «νέο» της σύζυγο.
Διανομή: Feelgood

Oυρανοξύστης - Skyscraper
Είδος: Περιπέτεια / Δράσης 
Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ 
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πάμπλο Σράιμπερ, Νεβ Κάμπελ, Ρόλαντ Μέλερ, Κέβιν Ράνκιν, Νόα Τέιλορ  
Σύνοψη: Ένα περιπετειώδες θρίλερ στην Κίνα με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Φορντ αρχηγό της ομάδας διάσωσης ομήρων του FBI και βετεράνο του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος τώρα αξιολογεί την ασφάλεια για τους ουρανοξύστες. Σε μια αποστολή στην Κίνα για να βρει το πιο ψηλό κι ασφαλέστερο κτίριο στον κόσμο ξαφνικά ο ουρανοξύστης πιάνει φωτιά ενώ παράλληλα ο ίδιος ενοχοποείται. Ένας καταζητούμενος το σκάει και ο Γουίλ πρέπει να βρει τους υπεύθυνους, να ξεκαθαρίσει το όνομά του και με κάποιο τρόπο να διασώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο την ώρα της πυρκαγιάς.
Διανομή: UIP

Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο - Metti la nonna in freezer
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Τζιανκάρλο Φοντάνα, Τζουζέπε Τ. Στάζι
Παίζουν: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Μίριαμ Λεόνε, Λουτσία Οκόνε, Μαρίνα Ρόκο, Φραντσέσκο Ντι Λέβα, Σούζι Λάουντε, Κάρλο Ντε Ρουτζιέρι, Μαουρίτσιο, Λομπάρντι, Έρος Πάνι, Μπάρμπαρα Μπουσέ
Σύνοψη: Είναι αποδεκτό να κλέβουμε το κράτος όταν νιώθουμε ότι μας κλέβει και εκείνο; Αυτό είναι το δίλλημα που αντιμετωπίζει η Κλαούντια, μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων που καταφέρνει να τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς η αρμόδια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί να την πληρώσει. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, η Κλαούντια αντιμετωπίζει χρεοκοπία, οπότε, με τη βοήθεια του προσωπικού της, «παγώνει» τη γιαγιά, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, μέχρις ότου το κράτος καταβάλει αυτά που της οφείλει. Όταν η λύση για όλα τα προβλήματα της Κλαούντια αρχίζει να αχνοφαίνεται, ο Σιμόνε Ρέτσια, ο πιο άφθαρτος -και ίσως λίγο αδέξιος- αξιωματικός της οικονομικής αστυνομίας, την ερωτεύεται παράφορα. Κάπου ανάμεσα σε έξυπνες παρανοήσεις, μεταμφιέσεις και παρεξηγήσεις, η ιδιαίτερη απάτη της Κλαούντια θα αρχίσει να «λιώνει» κάθε λεπτό που περνάει σαν μια γιαγιά που ξεπαγώνει στον ήλιο.
Διανομή: Odeon

Έρχονται οι Βρετανοί – The Brits are coming
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Όκλεϊ 
Παίζουν: Μάγκι Κιου, Πάρκερ Πόσι, Άλις Ιβ, Ούμα Θέρμαν, Στίβεν Φράι, Σοφία Βεργκάρα, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τιμ Ροθ, Άσλεϊ Γουίλιαμς 
Σύνοψη: Ένα εκκεντρικό ζευγάρι βρετανών, που είναι δεξιοτέχνες στην απάτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από έναν γκάγκστερ που τους καταδιώκει ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες και επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Διανομή: Spentzos Film

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για διακοπές - Hotel Transylvania 3: Summer vacation
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι
Μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους 
Σύνοψη: Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέϊβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.
Διανομή: Feelgood

Σχέδιο απόδρασης 2: Άδης - Escape plan 2: Hades 
Είδος: Θρίλερ / Δράσης 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. Μίλλερ 
Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιαομίνγκ Χουάνγκ, Κέρτις -50 Cent- Τζάκσον, Τζέιμι Κινγκ, Τζέσε Μέτκαλφ, Γουές Τσάταμ, Λίντια Χουλ
Σύνοψη: Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!
Διανομή: Odeon
(Παρουσίαση στην εφημερίδα Αμαρυσία 12/7/2018)