29/6/18

Ντάρλινγκ - Darling

Η ταινία-σύμβολο των ξέφρενων ρυθμών της Αγγλίας στη δεκαετία του '60, περιγράφει το πώς ένα νεαρό μοντέλο ξεκινώντας από έναν επιτυχημένο δημοσιογράφο της τηλεόρασης, χρησιμοποιεί τους άντρες για να ανέβει επαγγελματικά στη γεμάτη προκλήσεις βρετανική πρωτεύουσα. 
Με τολμηρό ρεαλισμό, ο Τζον Σλέσινγκερ (που μας είχε χαρίσει και το «Καουμπόι του μεσονυκτίου» με τον Ντάστιν Χόφμαν) ασκεί οξεία και πικρή κριτική στη λαμπερή εικόνα της ποπ βρετανικής κοινωνίας, πίσω από την οποία κρύβονται ψυχολογικά αδιέξοδα και πάθη καταπιεσμένα .

Κέρδισε τρία Όσκαρ: Α' Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου και Κοστουμιών και πήρε την 83η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.
INFO
Προβάλλεται από 28/6/18
Είδος: Δράμα / Αισθηματική  (1965)
Σκηνοθεσία: Τζον Σλέσιντζερ
Παίζουν: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρτ, Λόρενς Χάρβεϊ 
Η Νταϊάνα Σκοτ (Τζούλι Κρίστι) είναι μια πανέμορφn Αγγλίδα που εργάζεται ως μοvτέλο κι είναι αποφασισισμένn να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρnσιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δnμοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ (Ντερκ Μπόγκαρτ) με τn βοήθεια του οποίου τnς ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών. Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει τnν οικογένειά του για εκείνη, αλλά n Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένn να πετύχει τους στόχους τnς, ώστε να μn διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία τnς με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ (Λόρενς Χάρβεϊ) τnν κάνει να πιάσει πάτο και για τn Νταϊάνα, n οποία ζει τους ξέφρενοuς ρυθμούς και τnν τρέλα τnς δεκαετίας του '60 είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία.
Διανομή: Bibliotheque