17/5/18

50 φορές άνοιξη - Aurore

Μια τρυφερή, ταινία για μια 50χρονη γυναίκα που προσπαθεί να κρατήσει τη θέση της στην κοινωνία ως μητέρα, εργαζόμενη και φίλη. Μια γυναίκα με συναισθηματικές μεταπτώσεις, πρόσφατα χωρισμένη, η οποία μάλιστα ετοιμάζεται να γίνει και γιαγιά.
Πάνω εκεί, αλλάζει ο ιδιοκτήτης στο εστιατόριο που δουλεύει και έτσι αναγκάζεται σε παραίτηση. Μόνο γυναίκες που έχουν περάσει αυτό το στάδιο της ζωής, μπορούν να την καταλάβουν και να της συμπαρασταθούν, ενώ η κόρη και οι φίλες την αντιμετωπίζουν μεταξύ αστείου - σοβαρού.
Η σκηνοθέτρια Μπλαντίν Λενουάρ χειρίζεται το θέμα με σεβασμό και το εντάσσει σε ένα πλαίσιο που περιέχει μελαγχολία, αλλά και κάποιες κωμικές στιγμές. Ξέρει καλά -και το μεταδίδει στο κοινό- πως η ηρωίδα της ταινίας δυσκολεύεται να φανταστεί τον εαυτό της σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής της και την αντιμετωπίζει με κατανόηση. 
Η δε Ανιές Ζαουί, χαρίζοντάς μας μια εξαιρετική ερμηνεία, δίνει έναν ανάλαφρο τόνο στο χαρακτήρα της Ορόρ, που προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της παρ’ όλα όσα της συμβαίνουν, τα οποία δεν είναι και λίγα, ούτε αστεία. Η Ορόρ της, είναι ταυτόχρονα μια ευαίσθητη ψυχή, αλλά και αν χρειαστεί, ένας δυνατός χαρακτήρας.
Ταινία χαρακτήρων που βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 17/5/18
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Μπλαντίν Λενουάρ
Παίζουν: Ανιές Ζαουί, Τιμπό ντε Μονταλεμπάρ, Πασκάλ Αρμπιγιό, Σάρα Σούκο, Λου Ρόι Λεκολινέ
Σύνοψη: Η Ορόρ, χωρισμένη από τον σύζυγό της, έχει μόλις χάσει τη δουλειά της ενώ μαθαίνει ότι πρόκειται να γίνει γιαγιά. 'Ετσιο σιγά σιγά βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, αλλά όταν τυχαία πέφτει πάνω στη μεγάλη αγάπη της νεανικής της ηλικίας, στυλώνει τα πόδια της και αρνείται να συνεχίσει την κατρακύλα. Μήπως είναι η ώρα να ξαναρχίσει τη ζωή της;
Διανομή: One from the heart