31/5/18

Νέες ταινίες από 31/5/2018

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

1945
Είδος: Δράμα / Κοινωνικό
Σκηνοθεσία: Φέρεντς Τόροκ
Παίζουν: Πέτερ Ρούντολφ, Μπενς Τασνάντι, Ταμάς Σαμπό Κίμελ, Ντόρα Ζταρένκι
Σύνοψη: Κάποια ζεστή ημέρα του Αυγούστου του 1945, κι ενώ οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού είναι αφοσιωμένοι στην προετοιμασία για το γάμο του γιου του τοπικού ιερέα, καταφθάνουν στον σταθμό των τρένων δύο Ορθόδοξοι Εβραίοι κουβαλώντας κάποια μυστηριώδη δέματα. Οι χωρικοί τρέμουν στην ιδέα πως πρόκειται για επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα διεκδικήσουν τη χαμένη τους περιουσία...
Διανομή: Neo Films

Tully Τα παιδιά είναι ευτυχία; - Tully
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν 
Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντιπλάς, Ρον Λίβινγκστον, Έμιλι Χέιν    
Σύνοψη: Η Μάρλο (Σαρλίζ Θερόν), μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της (Μαρκ Ντουπλάς) για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι (Μακένζι Ντέιβις) έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να αλλάξει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.
Διανομή: Tanweer

Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία - Knock
Είδος Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Λοραίν Λεβί
Παίζουν: Ομάρ Σι, Άλεξ Λουτζ, Άνα Ζιραρντό, Σαμπίν Αζεμά, Πασκάλ Ελμπέ, Οντρέ Ντάνα
Σύνοψη: Ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι.
Με περισσή μαεστρία και χειρισμούς, ο Νοκ βρίσκει μια ασθένεια για όλους, πραγματική ή φανταστική. Οι κάτοικοι κατακλύζουν το ιατρείο του, όλοι θέλουν τη διάγνωση που δεν είχαν! Η επιτυχία του προκαλεί τη ζήλεια όμως, ο ιερέας του χωριού δεν αντέχει να βλέπει τους πιστούς να εγκαταλείπουν την εκκλησία για να πάνει στο γιατρό. Δύο ακόμη εμπόδια έχει ο Νοκ μπροστά του: έναν άνθρωπο από το σκοτεινό του παρελθόν και η αγάπη του για ένα κορίτσι...
Διανομή: Seven Films

Μετά την καταιγίδα - Adrift
Είδος: Περιπέτεια / Θρίλερ, 
Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ 
Παίζουν: Σέιλιν Γούντλεϊ, Σαμ Κλάφλιν, Τζέφρι Τόμας  
Σύνοψη: Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι Όλντμαν (Σέιλιν Γούντλεϊ) ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Τάμι πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά. 
Μια αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και το ένστικτο της επιβίωσης, με την υπογραφή του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, σκηνοθέτη της συναρπαστικής περιπέτειας «Έβερεστ».
Διανομή: Odeon

Η ληστεία - Money
Είδος: Περιπέτεια / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Γκέλα Μπαμπλουανί 
Παίζουν: Ζορζ Μπαμπλουανί, Βενσάν Ροτιέ, Λουί-Ντο ντε Λενκεσέν, Μπενουά Μαζιμέλ, Ανούκ Γκρινμπέργκ, Ολιβιέ Ραμπουρντέν, Σαρλότ Βαν Μπερβεσελές 
Σύνοψη: Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον Ντανί και τον Ερίκ, δύο παιδικούς φίλους που δουλεύουν στις αποβάθρες της Χάβρης για να βγάλουν τα προς το ζην. Ένα απόγευμα, η Άλεξ, η αδελφή του Ερίκ, παρακολουθεί τυχαία την παράδοση μιας βαλίτσας γεμάτης χαρτονομίσματα κι αποφασίζει να ακολουθήσει τον άντρα που την παρέλαβε μέχρι το σπίτι του. Η Άλεξ πείθει τον Ερίκ και τον Ντανί πως αυτή η βαλίτσα με τα χρήματα μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή, κι έτσι οι τρεις φίλοι παίρνουν την απόφαση να ληστέψουν το σπίτι. Όταν, όμως, φτάνουν εκεί ανακαλύπτουν έναν άντρα που ετοιμάζεται να κρεμαστεί για τον οποίο δε γνωρίζουν τίποτα: ούτε ποιoς, ούτε πόσο σημαντικός είναι. Τότε θα ξεκινήσει ένα αδυσώπητο κυνηγητό που θα μετατρέψει τη νύχτα τους σε κόλαση. 
Μετά το 13 ΤΖΑΜΜΕΤΙ ο Γκέλα Μπαμπλουανί επιστρέφει με μια ταινία αβάσταχτης έντασης. 
Διανομή: Weird Wave

Ακρότητες - First reformed
Είδος: Δράμα / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Πολ Σρέιντερ 
Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Ίθαν Χοκ, Σεντρίκ, Μάικλ Γκαστόν, Βαν Χάνσις, Βικτόρια Χιλ, Φιλίπ Έτινγκερ 
Σύνοψη: Ένας πρώην στρατιωτικός ιερέας έχει καταρρεύσει από την θλίψη για το θάνατο του γιού του. Η Μαρία είναι μέλος της εκκλησίας του, της οποίας ο σύζυγος, ένας ριζοσπάστης οικολόγος, αυτοκτόνησε, βάζοντας τον μηχανισμό της πλοκής σε κίνηση.
Διανομή: Spentzos Film

7 μέρες στο Έντεμπε – 7 days in Entebbe
Είδος: Περιπέτεια / Ιστορική 
Σκηνοθεσία: Χοσέ Παντίλα 
Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Ντάνιελ Μπρουλ, Έντι Μαρσάν, Πίτερ Σάλιβαν  
Σύνοψη: Εμπνευσμένο από τα αληθινά γεγονότα της αεροπειρατείας του 1976 κατά την πτήση της Air France από το Τελ Αβίβ προς το Παρίσι και την πιο τολμηρή αποστολή διάσωσης που επιχειρήθηκε ποτέ.
Διανομή: Spentzos Film

Αποκάλυψη Ακόμα: Αποδοχή Κληρονομιάς
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γόδας
Σύνοψη: Τη στιγμή που κάποιοι πολεμάνε με μίσος τη συλλογική μνήμη που τρέφει η ιστορία κάποιοι άλλοι εργάζονται σιωπηρά για τη διατήρησή της. Ενώ σε κάποια σημεία του πλανήτη ο καμβάς της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει κουρελιαστεί σε χιλιάδες κομμάτια σε κάποιο άλλο τον σηκώνουν από το παρελθόν και τον υφαίνουν ξανά με τα χρώματα που πότισαν τις πιο φωτεινές στιγμές της. Δύο πλευρές που αναδύονται μέσα από το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Γόδα καταδυκνείοντας τις συμπεριφορές εκείνες που μπορούν να μας τραβήξουν από τα σκοτάδια της λήθης και να μας οδηγήσουν στο φως που αναβλύζει το μεγαλείο τόσο της πνευματικής όσο και της υλικής κληρονομιάς μας. Μετά την επιτυχημένη του πορεία σε Αμερική και Ευρώπη το ντοκιμαντέρ «Αποκάλυψη Ακόμα: Αποδοχή Κληρονομιάς» του Χρήστου Γόδα έρχεται να συναντήσει το Ελληνικό κοινό.
Διανομή: Μικρόκοσμος (από 29/5/18)

Η συμμορία των πέντε - The ladykillers
Είδος: Κωμωδία / Αστυνομική (του 1955)
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Μακέντρικ 
Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Άλεκ Γκίνες, Σέσιλ Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ, Κέιτι Τζόνσον
Σύνοψη: Δύσκολα ξεχνάς την πανέξυπνη αυτή μαύρη κωμωδία που ειναι η πιο χαρακτηριστική και διάσημη ταινία των στούντιο Ίλινγκ. Οι Μακεντρικ-Ροουζ φτιάχνουν με αρκετή ειρωνεία μια μοναδική ατμόσφαιρα, όπου όλα κυλούν μέσα σε μια τέλεια στημένη ψυχρότητα, που διακόπτεται από ιδιότροπο χιούμορ και απρόβλεπτα περιστατικά. Μια ατμόσφαιρα, που συνδυάζεται με ακρίβεια με τον αριστουργηματικό καθηγητή Μάρκους του κορυφαίου Άλεκ Γκίνες που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι εκ των καλυτέρων ηθοποιών του 20ου αιώνα και την θαυμάσια γιαγιά Κάτι Τζόνσον, που δίνει ρέστα ερμηνεύοντας εκπληκτικά την αφέλεια.
Διανομή: Biblioteque
(Από την παρουσίασή τους στην καθημερινή Αμαρυσία)