24/5/18

Νέες ταινίες από 24/5/2018

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα

Ταξίδι αναψυχής - The leisure seeker 
Είδος: Περιπέτεια / Κομεντί   
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι 
Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί Έλεν Μίρεν και  Ντόναλντ Σάδερλαντ πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι ζωής, αξέχαστο και γεμάτο συναίσθημα. 
Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.
Διανομή: Strada Films

Solo: A Star Wars Story 
Είδος: Φαντασίας /  Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Παίζουν: Όλντεν Έρενραϊχ, Εμίλια Κλαρκ, Γούντι Χάρελσον, Ντόναλντ Γκλόβερ, Πολ Μπέτανι, Θάντι Νιούτον
Ανεβείτε στο Μιλένιουμ Φάλκον για ένα ταξίδι σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. 
Μέσα από μια σειρά παράτολμες περιπέτειες σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Χαν Σόλο γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Τσιουμπάκα και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Λάντο Καλρισιάν, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του σύμπαντος.
Διανομή: Feelgood

Taxi 5 
Είδος: Κωμωδία / Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ  
Παίζουν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί, Σαλβατόρε Εσποζίτο  
Ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού ταξί στη Μασσαλία.
Διανομή: Odeon

Τερματικός σταθμός – Terminal
Είδος: Θρίλερ / Δράμα
Σκηνοθεσία: Βον Στέιν
Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ
Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι αναλαμβάνουν μία ακόμα καταχθόνια αποστολή στη ζοφερή καρδιά μιας αχανούς πόλης χωρίς όνομα. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη και μία παράξενη σερβιτόρα με διπλή ζωή. Δυσοίωνες συνέπειες ξετυλίγονται καθώς οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο. Πριν ακόμα ξημερώσει, όλοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη.
Διανομή: Tanweer

Νίνα – Nina
Είδος: Βιογραφική / Δραματική / Μουσική 
Σκηνοθεσία: Σίνθια Μορτ 
Παίζουν: Ζόι Σαλντάνια, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Κέβιν Μάμπο, Μάικ Επς
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της θρυλικής Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, Νίνα Σιμόν (Ζόε Σαλντάνα). Η ιστορία ακολουθεί τον αγώνα της για να ισορροπήσει την καριέρα της στη μουσική, την οικογένεια αλλά και τα πιστεύω της, ένας αγώνας που την αφήνει να ζει μόνη της στη Γαλλία, αισθανόμενη εξόριστη από την ίδια την πατρίδα της. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Κλίφτον Χέντερσον (Ντέιβιντ Ογέλοουο), ο οποίος βοηθάει την ιέρεια της soul music να ξαναβρεί το νόημα στη ζωή και τη μουσική της. 
Μία μοναδικά δυνατή και συγκινητική ιστορία λύτρωσης και ελπίδας.
Διανομή: Odeon

Ξυπόλητοι στο Παρίσι - Paris pieds nus - Lost in Paris
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Παίζουν: Εμανουέλ Ριβά, Πιερ Ρισάρ, Φιόνα Γκόρντον, Ντομινίκ Αμπέλ
Η ήρεμη ζωή της Φιόνα που εργάζεται σαν βιβλιοθηκάριος σε μια ήσυχη μικρή Καναδική πόλη, αναστατώνεται όταν λαμβάνει ένα αγωνιώδες γράμμα από την 93χρονη θεία της που ζει στο Παρίσι. Η Φιόνα παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να την συναντήσει, αλλά μόλις φτάνει στο Παρίσι, ανακαλύπτει ότι η θεία της έχει εξαφανιστεί. Μετά από μία αλυσίδα κυνηγητών και μικρών καταστροφών, συναντά τον Ντομ έναν παράδοξο και ελκυστικό άστεγο που δεν την αφήνει σε ησυχία. Μία μαγευτική ιστορία κάποιων ιδιαίτερων ανθρώπων που αναζητούν την αγάπη, ενώ βρίσκονται χαμένοι και ξυπόλητοι στο Παρίσι, την πόλη του φωτός
Διανομή: Μικρόκοσμος

Μια αληθινή ιστορία - D' après une histoire vraie - Based on a true story
Είδος: Δράμα / Μυστηρίου    
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι  
Παίζουν: Εμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν, Βενσάν Περέζ  
Η Ντελφίν είναι η συγγραφέας ενός best-seller, μιας ιδιαίτερα προσωπικής νουβέλας, αφιερωμένης στην μητέρα της. Εξουθενωμένη από τις αμέτρητες υποχρεώσεις και εύθραυστη εξαιτίας των αναμνήσεων της, η Ντελφίν βασανίζεται από ανώνυμα γράμματα που την κατηγορούν ότι έχει ρίξει την οικογένεια της στα λιοντάρια. H συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Μέχρι που στον δρόμο της συναντά την Ελ, μια νέα γοητευτική, έξυπνη και διαισθητική γυναίκα. Την καταλαβαίνει καλύτερα από όλους με αποτέλεσμα η Ντελφίν να αναπτύξει ιδιαιτέρα αισθήματα για την Ελ, να την εμπιστεύεται τυφλά και να της ανοίγεται. Μέχρι που θα φτάσει η Ελ όταν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Ντελφίν; Έχει έρθει για να συμπληρώσει ένα κενό ή για να δημιουργήσει ένα νέο; Για να δώσει στην Ντελφίν κίνητρο ή για να της κλέψει την ζωή;
Διανομή: Spentzos Film
(Παρουσίαση στην Αμαρυσία της 24ης/5/2018)