17/5/18

Νέες ταινίες από 17/5/2018

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα (*)

Η τελευταία σημαία (Last flag flying)
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ 
Παίζουν: Μπράιαν Κράνστον, Λόρενς Φίσμπερν, Στιβ Καρέλ, Τζ. Κουίντον Τζόνσον, Ντίνα Ριντ Φόστερ, Γκρέιαμ Γουλφ, Τζεφ Μόναχαν
Σύνοψη: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα», «Πριν τα μεσάνυχτα» καθώς και «Μεγαλώνοντας»), καταπιάνεται με τρία είδη «τραυματισμένων ψυχικά» χαρακτήρων, το «γιατρό», που εκτός από το γεγονός ότι ήταν πρώην πεζοναύτης, εκπροσωπεί και όλους εκείνους τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στις πολεμικές συρράξεις, τον «τυχοδιωκτικό τύπο» και αλκοολικό, που αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που δεν καταφέρνουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία μετά την επιστροφή τους από το μέτωπο και τον «ιερέα», που εκπροσωπεί εκείνους που κατάφεραν να ενταχθούν στην κοινωνία και να προσπαθούν να ξεχάσουν όσα έζησαν στον πόλεμο.
Διανομή: Seven Films

50 φορές άνοιξη (Aurore)
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Μπλαντίν Λενουάρ
Παίζουν: Ανιές Ζαουί, Τιμπό ντε Μονταλεμπάρ, Πασκάλ Αρμπιγιό, Σάρα Σούκο, Λου Ρόι Λεκολινέ
Σύνοψη: Η Ορόρ, χωρισμένη από τον σύζυγό της, έχει μόλις χάσει τη δουλειά της ενώ μαθαίνει ότι πρόκειται να γίνει γιαγιά. 'Ετσιο σιγά σιγά βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, αλλά όταν τυχαία πέφτει πάνω στη μεγάλη αγάπη της νεανικής της ηλικίας, στυλώνει τα πόδια της και αρνείται να συνεχίσει την κατρακύλα. Μήπως είναι η ώρα να ξαναρχίσει τη ζωή της;
Διανομή: One from the heart

Εσύ διαλέγεις (L'embarras du choix)
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν  
Παίζουν: Αλεξάντρα Λαμί, Τζέιμι Μπάμπερ, Αρνό Ντικρέ 
Σύνοψη: Καθημερινά καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσά σε διάφορα πράγματα. Η Τζουλιέτ όμως αδυνατεί να αποφασίσει αφού έχει μάθει να αποφασίζουν άλλοι για αυτήν. Μέχρι που γνωρίζει δύο γοητευτικούς άνδρες. Αυτή την φορά θα πρέπει μόνη να επιλέξει ποιος πραγματικά της αρέσει.
Ανάλαφρη κωμωδία, για τους ανεύθυνους και αναποφάσιστους χαρακτήρες.
Διανομή: Spentzos Film

Το ταλέντο - Le brio 
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Ιβάν Ατάλ 
Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Καμέλια Τζορντάνα
Σύνοψη: Μετά από ένα περιστατικό, ένας λαμπρός καθηγητής γνωστός για τις εκρήξεις του, αναγκάζεται να συμβουλεύει τη φοιτήτρια που αδίκησε, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό ρητορικής. 
Δύο εξαιρετικές ερμηνείες, πάνω σε μια κλισέ ιστορία, στην οποία θίγονται θέματα σχέσεων καθηγητών και φοιτητών, ρατσισμού και ενσωμάτωσης των μεταναστών στη χώρα υποδοχής.
Διανομή: Spentzos Film

Deadpool 2
Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας / Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς 
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακάριν, Τζος Μπρόλιν, Τ.Τζ. Μίλερ, Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Αντρέ Τρεκοτού, 
Σύνοψη: Ο αθυρόστομος μισθοφόρος της Marvel, ο Deadpool αυτή τη φορά, εκτός από τον Κέιμπλ, θα παλέψει με Νίντζα, την ιαπωνική μαφία Γιακούζα, ένα τσούρμο ερεθισμένα σκυλιά και όποιον του σταθεί εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο του καλύτερου εραστή στον κόσμο. Και όλα αυτά, δεν θα τα κάνει μόνος.
Διανομή: Odeon

Too much info clouding over my head
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης 
Παίζουν: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Λένα Ουζουνίδου, Λένα Δροσάκη, Νικολίτσα Ντρίζη, Ζήσης Ρούμπος, Ελίνα Ρίζου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Άλκηστη Πουλοπούλου, Νίκος Μαγδαληνός, Δημοσθένης Φίλιππας 
Σύνοψη: Ο Βασίλης, ένας σκηνοθέτης στα 35 γεμάτος ψυχαναγκασμούς και σε καθοδική επαγγελματική πορεία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που δεν θέλει να κάνει, ένα έπος εποχής με ερωτικό τρίγωνο. Πρέπει μέσα σε μια εβδομάδα να παίξει σε μια διαφήμιση κινέζικης μπύρας, να κινηματογραφήσει ένα φιλανθρωπικό γκαλά στα βόρεια προάστια και να σκηνοθετήσει μια ξεπεσμένη πρώην ηθοποιό σταρ της τηλεόρασης που θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο ερμηνεύοντάς τις Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ σε μονόλογο. Παράλληλα ο Βασίλης πρέπει να διαχειριστεί την εξουσιαστική παραγωγό του, την παθητικά επιθετική μητέρα του, τις ανασφάλειες της κοπέλας του, τον καρκίνο που του χτυπά την πόρτα, την τεράστια συλλογή από έργα τέχνης που άφησε πίσω ο συλλέκτης πατέρας του και κυρίως τον κακό (πολύ κακό) του εαυτό.
Διανομή: Seven Films

Βασιλικοί Γάμοι (L'échange des princesses)
Είδος: Δράμα / Ιστορική 
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντιγκέν 
Παίζουν: Λαμπέρ Γουιλσόν, Αναμαρία Μπαρτολομέι, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κατρίν Μουσέ, Πατρίκ Ντεσάν, Γκουέντολιν Γκουβερνέκ 
Σύνοψη: 1721. Ο Φίλιππος της Ορλεάνης, Αντιβασιλέας της Γαλλίας, έχει μια τολμηρή ιδέα... Ο εντεκάχρονος Λουδοβίκος ΙΕ' πρόκειται να στεφθεί βασιλιάς και μια «πριγκιπική ανταλλαγή» θα επέτρεπε στη χώρα να διασφαλίσει την ειρήνη με την Ισπανία μετά από μακροχρόνιο πόλεμο, ο οποίος έπληξε οικονομικά και τα δύο βασίλεια. Ο Αντιβασιλέας προτείνει να παντρευτεί ο διάδοχος του Ισπανικού θρόνου την κόρη του, Δεσποινίδα του Μονπενσιέ, και σε αντάλλαγμα να παντρευτεί ο Λουδοβίκος ΙΕ' την τετράχρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας. Έτσι, οι μικροί μελλόνυμφοι θα γίνουν, παρά τη θέλησή τους, πιόνια στα παιχνίδια εξουσίας των ενηλίκων.
Διανομή: Weird Wave

Το εξπρές των ζωντανών νεκρών (Train to Busan)
Είδος: Θρίλερ / Δράσης 
Σκηνοθεσία: Σανγκ-Χο Γιεόν
Παίζουν: Γιου Γκονγκ, Γιου-Μι Γιουνγκ, Ντονγκ-Σεοκ Μα, Σου-Αν Κιμ, Έουι-Σουνγκ Κιμ, Γου-Σικ Τσόι, Σοχί
Σύνοψη: Στη Νότια Κορέα ξεσπά ένας ιός που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε ζόμπι και στη Σεούλ οι επιβάτες ενός τρένου με προορισμό το Μπουσάν προσπαθούν να σωθούν.
Διανομή: Feelgood
(*) όπως παρουσιάζονται στη σημερινή Αμαρυσία)