12/4/18

Κυρία Χάιντ – Madame Hyde

H κλασική ιστορία του Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον «Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ» μεταφέρεται από τον Γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Σερζ Μποζόν στο σήμερα ως αλληγορία, με ηρωίδα μια καθηγήτρια που προκαλεί αντιπάθεια στους περισσότερους συναδέλφους και μαθητές της και με θέμα τη δυσκολία των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη νεολαία.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, ως άχαρη καθηγήτρια Ζεκίλ που της έχουν πάρει τον αέρα οι μαθητές της, δεν έχει δυσκολία να παίξει τους δύο χαρακτήρες που εκφράζουν το «καλό» και το «κακό» της ανθρώπινης φύσης, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. 
Ο αργός σκηνοθετικός ρυθμός και η εξέλιξη του σεναρίου παραπαίουν μεταξύ κωμωδίας, ειδικά όταν βλέπουμε τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο καρτούν-χαρακτήρας του διευθυντή του σχολείου της, και ανάλαφρου θρίλερ το οποίο στηρίζεται στις κλισέ νυχτερινές εμφανίσεις της κυρίας Χάιντ και ένα –σκόπιμα ίσως- πρόχειρο οπτικό εφέ.
Η αγαθή φύση της καθηγήτριας, όπως βγαίνει από την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο πανί φαντάζει εξίσου υπερβολική με τον κακό-καταπιεσμένο εαυτό της που ξυπνά τα βράδια και εξωτερικεύεται στους μαθητές εκείνους, οι οποίοι το πρωί την περιπαίζουν στην αίθουσα διδασκαλίας. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/4/18
Είδος: Δράμα / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Σερζ Μποζόν  
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέν Ντουρί, Χοσέ Γκαρσία   
Σύνοψη: Η κυρία Τζέκιλ είναι μια ντροπαλή δασκάλα που περνάει δύσκολα εξαιτίας των συναδέλφων της αλλά και των μαθητών της. Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική και η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ, σύντομα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθόδους διδασκαλίας της κυρίας Τζέκιλ.
Διανομή: Spentzos Film