19/4/18

Το νησί των σκύλων – Isle of dogs

Η αφοσίωση των σκύλων, ο ηρωισμός εκείνων που συνήθως περνούν απαρατήρητοι, ο ιερός δεσμός μεταξύ παιδιού και σκύλου είναι μερικά και τα πιο προφανή θέματα που θίγει αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουές Άντερσον («Οικογένεια Τενενμπάουμ» του 2001 και «Ο έρωτας του φεγγαριού» του 2012), γνωστού για το ξεχωριστό του οπτικό και αφηγηματικό του στυλ που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.

Πρόκειται για τη δεύτερη stop-motion ταινία του Άντερσον. Η πρώτη του, η οποία υπήρξε και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων ήταν «Ο απίθανος κύριος Φοξ». Είναι δε, μια θαυμάσια περιπέτεια που μέσα από τη ζωή των σκύλων μιλά, επίσης, για τη φιλία, την οικολογία, την τεχνολογία και την εξουσία, με φόντο μια Ιαπωνία στην πιο ονειρική εκδοχή της με μια μεγάλη ποικιλία ζεστών χρωμάτων. Μια ταινία που διαθέτει χιούμορ και δράση και ένα τεράστιο ατού: τις φωνές μερικών από τους πιο κορυφαίους και πιο αγαπημένους ηθοποιούς της εποχής μας.
Επιπλέον, ένα στοιχείο που εκπλήσσει και κάνει πιο υποβλητική την ατμόσφαιρα είναι η μουσική του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος υπήρξε οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, κερδίζοντας τελικά ένα Όσκαρ το 2014, με τη δουλειά του στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest», πάλι του Γουές Άντερσον (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 19/4/18
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον  
Με τις φωνές των: Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Μπράιαν Κράνστον, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Ακίρα Ίτο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Μαρί Νατσούκι, Γιοτζίρο Νόντα, Κουνίτσι Νομούρα, Έντουαρντ Νόρτον, Γιόκο Όνο, Κόγιου Ράνκιν, Λιβ Σράιμπερ, Φίσερ Στίβενς, Τίλντα Σουίντον, Ακίρα Τακαγιάμα, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς, Φρανκ Γουντ 
Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ατάρι Κομπαγιάσι, ενός 12χρονου προστατευόμενου του διεφθαρμένου Δημάρχου Κομπαγιάσι. Όταν, με Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι της πόλης Μεγκασάκι σε μία αχανή χωματερή, ονόματι Νησί των Σκουπιδιών, ο Ατάρι ξεκινά μόνος του την αναζήτηση του σκύλου-σωματοφύλακά του, Σποτς. Εκεί, με τη βοήθεια μίας αγέλης ημίαιμων φίλων, αρχίζει ένα επικό ταξίδι που θα καθορίσει την τύχη και το μέλλον ολόκληρης της Νομαρχίας.
Διανομή: Odeon