7/12/17

Εγώ ο Κολοκυθάκης - Ma vie de Courgette

Ένας φόρος τιμής, σε όλα τα παραμελημένα κι αδικημένα παιδιά που κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν και να ζήσουν με τις πληγές τους.

Ένα animation γυρισμένο με την τεχνική του stop-motion, όπου οι μαριονέτες κινηματογραφούνται καρέ - καρέ, μεταξύ των οποίων οι κούκλες μετακινούνται ελάχιστα για να δώσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης. 
Μια συγκινητική ιστορία, για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στο μυθιστόρημα «Autobiographie d’ une Courgette» του Ζιλ Παρί για την κακομεταχείριση των παιδιών και για το γεγονός ότι υπάρχουν λύσεις και θεραπείες για αυτά τα παιδιά. 
Είναι χαρακτηριστικό της ταινίας, αυτό που επισημαίνει και ο σκηνοθέτης: ότι ενώ στο σύγχρονο σινεμά τα ορφανοτροφεία απεικονίζονται ως χώροι κακοποίησης, και ο εξωτερικός κόσμος, αυτός της ελευθερίας στο «Εγώ, ο Κολοκυθάκης» αυτό έχει αντιστραφεί: η κακοποίηση υπάρχει μόνο στον εξωτερικό κόσμο και το ορφανοτροφείο είναι χώρος ανασυγκρότησης και ηρεμίας.  
Σφιχτή σκηνοθεσία, πυκνό σενάριο και ισχυρό μήνυμα. Μια εξαιρετική ταινία, για όλη την οικογένεια.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/12/17
Είδος: Animation / Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Κλοντ Μπαρά
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά
Σύνοψη:«Κολοκυθάκης» είναι το πολύ ιδιαίτερο παρατσούκλι ενός 9χρονου αγοριού. Η ιστορία του είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. Ο Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.
Διανομή: Seven Films