15/9/17

O άνθρωπος που έπεσε στη Γη - The man who fell to Earth

Η κλασσική -πλέον- και απαισιόδοξη αλληγορία του Νίκολας Ρεγκ για την παρακμή του δυτικού πολιτισμού η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις.
Ο Νίκολας Ρεγκ, πρώην διευθυντής φωτογραφίας πλάι σε σκηνοθέτες όπως ο Φρανσουά Τριφό (Fahrenheit 451), ο Ρότζερ Κόρμαν, ο Τζον Σλέσινγκερ και ο Ρίσταρντ Λέστερ, έχει δημιουργήσει εδώ ίσως την πιο παράξενη ταινία ψυχολογικής και φιλοσοφικής επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπόουι, να παίζει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Ιδανική περσόνα για το ρόλο αυτό ο Ντέιβιντ Μπόουι, υποδύεται τον πανέξυπνο εξωγήινο και γοητεύει, ενώ μέσα από τις αναμνήσεις του, ο Νίκολας Ρεγκ δημιουργεί αξέχαστα πλάνα και εικόνες από έναν πλανήτη που ουσιαστικά αποτελεί το πιθανότερο μέλλον του πλανήτη μας (Κριτική μου για το myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 21/9/17
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας (του 1976)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Ρέγκ
Παίζουν: Ντέιβιντ Μπόουι, Ριπ Τορν, Κάντι Κλαρκ, Μπακ Χένρι
Σύνοψη: Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός άκρως χαρισματικού εξωγήινου πλάσματος που φθάνει στη γη προκειμένου να βρει σωτηρία για τον μακρινό πλανήτη του που υποφέρει από λειψυδρία. Η ιδιαίτερη ευφυΐα του και οι εξελιγμένες γνώσεις του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή της επιτυχίας αναδεικνύοντας τον σαν ένα πανίσχυρο επιχειρηματία. Από την άλλη όμως, η ταχύτατη ανάδυση της ευάλωτης ανθρώπινης πλευράς του θα τον καταβαραθρώσουν σε μια σκοτεινή άβυσσο ταπεινών ανθρώπινων αδυναμιών (Διανομή: Biblioteque)