16/9/17

Mystery train

Ο αντισυμβατικός Τζιμ Τζάρμους, όπως πάντα έχει δημιουργήσει μια μοναδική σε στυλ ταινία, στην οποία τρεις διαφορετικές ιστορίες συγκλίνουν στο Μέμφις (Τένεσι, ΗΠΑ) πατρίδα του Έλβις Πρίσλεϊ, όπου αρκετά παράδοξα συμβαίνουν.

Σήμερα που έχουμε δει αρκετές μεταγενέστερες του Mystery train ταινίες του Τζάρμους, μπορούμε να την αποδεχθούμε παρά τον κάπως αργό και στατικό ρυθμό της, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό όταν πρωτοβγήκε η ταινία, επειδή είχαν προηγηθεί οι «Stranger than Paradise» και «Στην παγίδα του νόμου», στις οποίες ο Τζάρμους είχε κατά κάποιο τρόπο «καθιερωθεί» ως δημιουργός «περιπλανώμενων ηρώων» και με κάποια δόση ανατρεπτικού χιούμορ, που υπάρχει όμως και σ’ αυτή την ταινία.  
Επίσης, υπάρχουν έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία, ενώ το λιτό στυλ της αφήγησης του Τζάρμους το υποβοηθά έντονα η μουσική του Τζον Λούρι (Κριτική μου για το myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 21/9/17
Είδος: Δράμα (του 1989)
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Παίζουν: Μασατόσι Ναγκάσε, Σάρα Ντράιβερ, Νικολέτα Μπράσκι, Γιούκι Κουντό, Στιβ Μπουσέμι
Σύνοψη: Ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων σ’ ένα ταξίδι προσκύνημα στο Μέμφις, πατρίδα του Πρίσλεϊ. Μια νεαρή Ιταλίδα που βλέπει το φάντασμα του Βασιλιά. Ένας Άγγλος που τον φωνάζουν κοροϊδευτικά Έλβις. Τρεις παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια πόλη φάντασμα, όπως τις καταγράφει με λιτό αφηγηματικό τρόπο ο μοναδικός Τζάρμους (Διανομή: ΑΜΑ Films)