8/6/17

Tanna

Η ιστορία μιας απαγορευμένης αγάπης στο Τανά, ένα απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού, όπου οι φυλές ζουν ακόμα διατηρώντας τις παραδόσεις αιώνων και υπακούοντας σε αρχές και αξίες, αδιανόητες για εμάς τους «πολιτισμένους».
Εκεί η Γουαγουά θα ερωτευτεί τον Νταΐν, εγγονό του αρχηγού της φυλής, αλλά οι γονείς της και κατ’ επέκταση η φυλή ολόκληρη, την προορίζουν για νύφη με γαμπρό από μια ισχυρότερη φυλή, που απειλεί ότι αν δεν δεχθεί αυτό το γάμο, οι δύο φυλές, θα έρθουν σε ολοκληρωτική ρήξη.

Οι σκηνοθέτες με χαμηλό τόνο, μαγευτικές εικόνες του τροπικού αυτού νησιού και παραδοσιακούς ήχους απεικονίζουν το αίσθημα των δύο νεαρών παιδιών και το πάθος τους, που φουντώνει όπως και το ενεργό ηφαίστειο, ή καλμάρει όπως η παραδεισένια παραλία της άλλης άκρης του νησιού προς την οποία καταφεύγουν. 
Η σύγκρουση του παλιού με το νέο κυριαρχεί και τα συναισθήματα των μελών των δύο αντιμαχόμενων φυλών παραμένουν σταθερά προσκολλημένα στα ήθη και τα έθιμα μέχρι το καταλυτικό φινάλε. 
Εξαιρετική ταινία, στα αβαντάζ της οποίας είναι και το γεγονός ότι όλοι όσοι παίζουν ανήκουν στη φυλή Yakel, που ζει μόνιμα στο Τανά. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/6/17
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλι Ντιν
Σύνοψη: Κάπου στο Νότιο Ειρηνικό, η Γουάγουα, ένα νεαρό κορίτσι μίας από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές στην Τάννα, ερωτεύεται τον εγγονό του αρχηγού, το Νταΐν.  Ο διαφυλετικός πόλεμος κλιμακώνεται και το ζευγάρι  προσπαθεί να ξεφύγει, να ζήσει ευτυχισμένο κάπου μακριά. Πρέπει ωστόσο να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό που λέει η καρδιά τους και το μέλλον των φυλών τους. 
Διανομή: Seven