8.6.17

Η χαμένη πόλη του Ζ – The lost city of Z

Άνιση ταινία, βασισμένη σε μυθιστόρημα που στηρίχθηκε σε πραγματικά γεγονότα. Υπάρχει ο φιλόδοξος εξερευνητής που επιμένει να επαναλαμβάνει τις εξερευνήσεις του, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το πατρικό του όνομα, παρά το γεγονός ότι δεν τον πιστεύουν και τον χλευάζουν και παράλληλα, υπάρχει μια αχαρτογράφητη περιοχή του Αμαζονίου, στην οποία οι γραφειοκράτες θέλουν να στείλουν κάποιον για να τη χαρτογραφήσει, επειδή δύο κράτη διαφωνούν ως προς την κυριότητα περιοχών που ανήκουν σε άγριους (ανθρωποφάγους, μάλιστα) ιθαγενείς.

Κάπου στη μέση, βρίσκεται ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκρέι, ο οποίος δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς, πού θέλει να κάνει focus… Θέλει να χαράξει το πορτρέτο του φιλόδοξου εξερευνητή που εγκαταλείπει την οικογένειά του χάριν της επιστήμης; ή θέλει να φτιάξει μια «περιπέτεια ζούγκλας» με ατρόμητους εξερευνητές ανάμεσα άγνωστους κινδύνους που θέλουν να παίρνουν υψηλά ρίσκα.
Ο αργός σκηνοθετικός ρυθμός, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το άνισο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα και εικόνες μαχών από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν προσθέτουν κάτι, στην εξέλιξη της ιστορίας, ούτε και στους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Το δε μεγάλο μήκος της ταινίας, έρχεται να αποτελειώσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, από την ανισότητα που προανέφερα. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/6/17
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι
Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τομ Χόλαντ, Σιένα Μίλερ
Σύνοψη: Ο Βρετανός εξερευνητής  Percy Fawcett ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αγνώστου αλλά προχωρημένου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους o Percy βρίσκει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη που αποκαλεί «H χαμένη πόλη του Ζ», χλευάζεται από τον υπόλοιποι επιστημονικό κύκλο. Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή, να  επιστρέψει στον Αμαζόνιο και αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Στο ταξίδι ακολουθεί ο πλούσιος εξερευνητής James Murray. Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες τους θα ακολουθήσουν μέσα από τις εφημερίδες της εποχής 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι την μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925. Μία επική ιστορία θάρρους και πάθους.
Διανομή: Spentzos Film